Connect with us

Politika

DEMOKRATE: DF da sruši Vladu, ako smije

Published

on

Tužilastvo u Crnoj Gori neće biti partijsko, nego nezavisno, profesionalno i državno, koje će raditi u interesu građana, poručile su Demokrate i pozvale Demokratski front (DF) da, ako smije, sruši Vladu.

Iz DF-a je ranije saopšteno da je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić zaslužio da bude smijenjen zbog kršenja Poslovnika i nezakazivanja sjednice Skupštine na kojoj bi bio izabran Tužilački savjet, i pored potpisa 27 poslanika.

U reagovanju Demokrata se navodi da u DF-u očito misli da su građani Crne Gore ludi, gluvi i slijepi.

„A uz sve to i potrošna roba čija budućnost ne znači ništa i ne postoji van smisla da se ispunjavaju njihove pokvarene ambicije“, dodaje se u reagovanju.

Tome, kako se navodi, služe banalne laži, obmane i prostačke ucjene koje DF i sada pokušava plasirati.

„Ko zna šta se nalazi u fiokama, kad se Andrija Mandić panično plaši nezavisnog tužilaštva?! Sve su prilike da zbog toga DF nastupa sa pozicije ucjene, uslovljavajući cio proces izbora Tužilačkog savjeta jednim kandidatom“, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima, DF je blokirao su cio proces koji mora biti baziran na konsenzusu.

Navodi se da su demokrate prihvatile četiri od pet kandidata koje predlažu DF, Socijalistička partija i URA, naglašavajući da neće pristati da se radi kao što je to radila Demokratska partija socijalista (DPS), da se u Tužilački savjet biraju partijski ljudi.

„I onda, sve stane i dođe na ivicu da propadne zbog drskosti da se po svaku cijenu insistira na jednom čovjeku, umjesto da se traži dogovor“, kazale su Demokrate.

Kako su naveli, u saopštenju DF-a se kaže da je tužilaštvo prepoznato kao partijska institucija DPS.

„To je tačno. Ali zamislite, sad DF traži da bude partijska institucija DF-a. E, neće moći. Godinama smo se borili za reformu tužilastva, a sad bi da ga umjesto Mila Đukanovića poklopi Andrija Mandić“, kaže se u reagovanju Demokrata.

Iz te partije su kazali da je dogovor bio da nema partijskih ličnosti.

„Sjednice nema, gospodo, jer ste vi izbor jednog čovjeka, advokata vašeg lidera, stavili iznad potrebe da se formira Tužilački savjet i smijeni (Milivoje) Katnić. I nema cijene za koju ćemo mi na to pristati“, poručile su Demokrate.

Oni su ponovili da se predlog za izbor članova Tužilačkog savjeta može razmatrati na plenumu samo i isključivo kada ga utvrdi matični odbor, odnosno kada se postigne saglasnost i dogovor među članovima parlamentarne većine.

„Samo na taj način, jer je cilj graditi državu i institucije na ispravan način, a ne kako je to decenijama radio DPS praveći partijske institucije! Toga smo se nagledali posljednjih 30 godina, i protiv toga smo se borili“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da su svi časni i hrabri profesionalci, koji su se prijavili za Tužilački savjet i oko kojih nema osporavanja, taoci jednog čovjeka – partijskog advokata DF-a, „kojeg Mandić i i njegov šef Vučić iz ličnih razloga nameću“.

„Kao i zbog toga što im je cilj da naša država bude blokirana u pregovorima sa Evropskom unijom, da bi profitirali u haosu, izazvali rušenje vlasti i povratili višedecenijske saigrače u sedlo“, dodaje se u reagovanju Demokrata.

Iz te partije su poručili DF-u da Tužilastvo neće biti ni Andrijino, ni Aleksino, ni Milovo.

„Nego nezavisno, profesionalno i državno, koje će raditi u interesu građana ove zemlje. I tačka. A vi izvolite, srušite Vladu. Ako smijete“, zaključuje se u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije