Connect with us

Politika

DEMOKRATE: FRONT IMA NAREDBU DPS-A DA SRUŠI VLADU

Published

on

Demokratska Crna Gora saopštila je da Demokratski front ima naredbu DPS-a za rušenje Vlade. Kažu i da bi rušenje aktuelne Vlade značilo politički debakl za Front i kako dodaju, ispis sa političke mape

Demokrate u reagovanju na DF-ovo saopštenje navode da Front nikada nije bio zaštitnik srpskog naroda.

“Gospodo iz DF-a, da krenemo od suštine: vi kao manji dio koalicije „Velika prevara naroda Crne Gore“, skraćeno VPNCG, kao onaj dio koji ima da izvrši naredbu DPS-a za rušenje Vlade, odlično znate da nijeste zaštitnici srpskog naroda, niti ste to ikada bili. Razumijemo vas, nije vam lako”, poručuju Demokrate.

Ističu i da znaju da se DF nalazi između dva ogromna problema, i da su zbog toga u velikoj panici.

“Prvi je to što morate nekako naći snagu da se oduprete nalogodavcima van Crne Gore i onih u Podgorici koji su vam u zadatak dali da srušite Vladu Crne Gore. Znajte da tu najiskrenije navijamo za vas, i da ćemo vam – ukoliko skupite tu snagu da postupite u skladu sa interesima građana ove zemlje koje je za 30 godina vladavine DPS-a ubilo hiljadu jada – biti partner. Ali to je do vas, i mi vam osim pozivom drugačije ne možemo pomoći”, navode Demokrate u reagovanju.

Ističu i da DF hvata panični strah od reakcije naroda Crne Gore, ako se ne odupru pritiscima.

“Ipak ovo nije situacija poput štrajka glađu u kojem se mogu jesti bureci. Ovo je mnogo ozbiljnija priča.  Znate šta je ovaj narod prošao, znate da bi bila katastrofa po taj isti narod da se nalozi vaših patrona ispune, i vjerujemo da strah radi u kombinaciji sa preostalom savješću jer vi niste, poput nekih, u potpunosti bez iste. A niste ni lišeni inteligencije pa da ne znate da, ukoliko srušite Vladu koja je razvlastila kriminalni DPS i obezbijedite im povratak, to znači vaš politički debakl i ispis sa političke mape ove zemlje”, navode u partiji Alekse Bečića.

Dodaju da ipak razumiju DF. “Nije lako, morate izvršiti nalog, a istovremeno ne možete da povjerujete da su odlučili da vas nakon toga puste niz vodu”, kažu Demokrate.

Kako navode, ono što ne razumiju jesu gluposti koje u panici DF pokušava da ima prebaci.

“Jeste li vi da dan Njegoševog rođenja bude praznik kulture u Crnoj Gori? Ili i Njegoša poštujete samo na riječima, kao nedavno što ste počivšeg mitropolita Amfilohija? Milovog Vladike, kako ste ga zvali, sjećate se?  Ako ipak jeste, podržite taj predlog, jer Njegoš nije ni naš ni vaš, on je emanacija višnje Promisli, što se vidi kroz njegovo besmrtno djelo kojim nas je sve zadužio više nego ijedan velikan u istoriji”, navode Demokrate.

DF kažu i da su zakon o zaštiti ćirilice ukrali od Nevena Gošovića.

“Što se tiče „izdaje Kosova“, to je tako patetična konstrukcija da nam je ostalo samo da se nasmijemo, i onako usput preporučimo sočinitelju saopštenja da unosi više tečnosti jer ubi ova  vrućina”, kažu Demokrate.

Ističu i da lideri DF-a sve to rade je se Frontu podrška doslovno prepolovila.

“A vi odlično znate ko je najjača partija u Crnoj Gori, upućeni ste u sva istraživanja. Odlično znate ko se pred svake izbore sakrije iza nekog, jer mu je rejting takav da i sam zna da je najbolji na dnu liste”, stoji u reagovanju Demokrata.

Kažu i da se ne može se politika graditi na blefiranju, lažima. Ne može se parlament zvati „Sinđinim“, a onda, kako dodaju Demokrate, utrčati u njega kad DPS traži ruku spasa.

”Ne može se glumiti da si protiv DPS-a, a onda raditi sve, ali bukvalno sve što je tom DPS-u potrebno. Pa ne vrijeđajte toliko inteligenciju i čast ovog naroda. Jer nije ovaj narod lud, muka ga je naučila da razlikuje istinu od laži. Narod vidi šta je vama cilj; da srušite Vladu. Kao što ste rušili vlast u brojnim opštinama u kojima ste prodavali odbornike kao na pijaci…A to ste planirali tako ćete prvo stvoriti atmosferu ludila i mržnje, pomognuti tabloidnom mašinerijom patrona. Kroz to ćete pokušati da realizujete i drugu etapu: da uništite turističku sezonu, da biste konačno ispunili cilj da se na vlast vrati stari, potučeni DPS”, navode Demokrate i dodaju da to DF-u neće proći.

”Džaba vam novci, moji sinovci, džaba botovi i tabloidi, ljudi vide i sve im je jasno: jedni nas optužuju da smo velikosrbi, a drugi da smo antisrbi, a u stvari su i jedni i drugi lažovi i profiteri na emotivnim ucjenama namučenog, opljačkanog i osiromašenog naroda. Za kraj, da vam objasnimo šta je nas Njegoš naučio: Al trijanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija. Zbog toga neće moći, drugari”, zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije