Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Javni servis nastavlja sa primitivnim ispadima na račun predsjednika Skupštine CG

Published

on

Javni servis, kako kažu Demokrate u saopštenju, nastavlja sa primitivnim ispadima na račun predsjednika Skupštine Crne Gore, što nije iznenađujuće imajući u vidu političku pozadinu koja se krije iza svakog slova saopštenja.

“Sve to je započelo kada su na Međunarodni dan borbe protiv antisemitizma predsjedniku Bečiću pripisali izjavu kako je antisemitizam naš jedini put, čime je napravljen prvorazredni skandal evropskih razmjera. Tada je svima moglo biti jasno da je cilj pojedinih struktura menadžmenta RTCG svođenje na lične obračune sa predsjednikom Skupštine Crne Gore.”

“Jasno je da bi partijske ćelije bivšeg režima u Javnom servisu sve svele na lično i političko da im to može biti. Srećom, ne može, jer otvoreno kršenje profesionalnih novinarskih standarda i zloupotreba medijske kuće za političke obračune, uskoro će biti prošlost.” – piše u saopštenju.

“Zamislite državu u kojoj jedan javni servis jedno saopštenje u kojem se objašnjavaju i hronološki ređaju činjenice svodi na lično, upotrebljava neprimjerene izraze, te u javni prostor unosi termine svojstvene ulici. Poručujemo im da tako pokušaju da na lično svedu izvještaje međunarodnih instanci o vlastitom djelovanju, više političkom, nego medijskom.”

“Ako lični razlozi opredjeljuju naše stavove o RTCG-u, kakvi su opredjeljivali Evropsku komisiju, ambasadorku Rajnke, Reportere bez granica, da govore o političkom uticaju na RTCG koji je u svakom novom oglašavanju vidljiv u svakom slovu koje napišete? Jeste li zaboravili da je i posljednji izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori poslao jasnu poruku o značaju uklanjanja uzroka političkog miješanja u nacionalni javni servis RTCG. Šta činite na uklanjanju tih uzroka osim što pišete saopštenja po njihovom diktatu i objavljujete montirane snimke?”

“Vjerovatno raste nervoza kod partijskog menadžmenta (čast izuzecima) zbog promjena koje će uskoro uslijediti i konačno omogućiti profesionalizaciju medijskog javnog servisa. Upravo strah od reformi tjera političke ćelije smijenjenog režima u RTCG-u da javno i sada potpuno otvoreno otkriju svoje pravo lice i iskažu ličnu mržnju i netrpeljivost prema proevropskim i reformskim snagama.” – zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije