Connect with us

Politika

DEMOKRATE NEZADOVOLJNE: Zašto nas Vlada diskriminiše?

Published

on

Evidentno je da Vlada Crne Gore prilikom sprovođenja kadrovske politike ne uspijeva da obezbijedi ravnotežu unutar vladajuće većine, odnosno ravnomjernu zastupljenost sve tri koalicije na pozicijama ministara i državnih sekretara, ističu u Demokratama.

“Imajući u vidu da se nakon zvaničnog imenovanja gospode Miljanića i Miloševića, inače, funkcionera koalicije “Crno na bijelo”, na pozicije državnih sekretara, odustalo od principa depolitizacije tih funkcija, očekujemo srazmjerno postupanje i kada su u pitanju druge pobjedničke koalicije. Napominjemo da nemamo ništa protiv imenovanih kadrova, ali sa zabrinutošću posmatramo dodjeljivanje ekskuziviteta i favorizovanja funkcionera jedne koalicije u odnosu na druge. To nije princip koji odgovara političkoj realnosti, niti se oslanja na izraženu volju građana, a uz to je veoma udaljen od potrebe za pravičnim postupanjem i obezbijeđivanjem jednakosti u pravima i obavezama svih pobjedničkih koalicija”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Koalicija “Mir je naša nacija” nema niti jednog predstavnika u Vladi Crne Gore na pozicijama ministara ili državnih sekretara, što, ukoliko tako ostane, dovodi do neprimjerene političke diskriminacije.

“Očekujemo od Vlade da obezbijedi ravnotežu zastupljenosti pobjedničkih koalicija. Želimo da istaknemo da smo kao partija ponosni na izraženu kooperativnost, strpljenje i posvećenost promjenama u toku pregovaračkog procesa, što uvjereni smo, cijene građani, ako se već takvo političko držanje ne vrednuje od izvršne vlasti. Na kraju, dodajemo da Demokratska Crna Gora raspolaže sa ogromnim kadrovskim potencijalom dokazanih stručnjaka i profesionalaca koji su spremni da posvećeno i odgovorno služe građanima i interesima Crne Gore”, naglašavaju u Demokratama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije