Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Tužilaštvo da formira predmet protiv Milutina Simovića

Published

on

Foto: Demokrate

Uzimajući u obzir ono što je u emisiji „Reflekor” prezentovao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Stijović, Demokrate pozivaju tužilaštvo da formira predmet protiv Milutina Simovića i otpočne izviđaj budući da se, na osnovu prezentovanog, može zaključiti da postoji osnov sumnje za niz krivičnih djela, navode iz ove stranke.

„S tim u vezi, očekujemo da će tužilaštvo u ovom slučaju biti ažurnije od Specijalnog državnog tužilaštva koje već 5 godina, bez ikakvog pravnog epiloga, razvlači aferu Grahovo, čijim je akterima pokrovitelj i nalogodavac upravo gospodin Simović.”

Kako kažu, uzevši u obzir Simovićevu destruktivnost, nemaju dilemu da će nikšićkim budžetom gazdovati kao što je gazdovao i budžetom Ministarstva poljoprivrede.

„Tu prije svega mislimo na rasipničko ponašanje i nenamjensko trošenja novca, a naročito u dijelu u kojem se za hoblovanje podova, spuštanje plafona i zamjenu stolarije izdvaja impozantnih 7,5 miliona eura. Čak i laicima je jasno da su tim potezom pozamašno nadmašeni korupcionaški poduhvati Ilije Ašanina, koji je betonsku ploču zvanu Heliodrom platio 250.000 eura, i Đoka Krivokapića koji je nezakonito u džepove strpao 40.000 eura.”

Oni ističu da je sektor poljoprivrede u periodu od januara do marta 2020. godine, dakle prije korona krize, imao skandalozan odnos uvoza i izvoza.

„Naime, u tom periodu smo uvezli živih životinja u vrijednosti 6.638.800 eura, dok je izvoz iznosio mizernih 13.000 eura. Takođe, kada je riječ o mesu i drugim klaničnim proizvodima za jelo, uvoz je iznosio 21.764.800 eura, dok smo izvezli svega 2.088.400 eura.
Osim toga, uvezli smo mlijeka, proizvoda od mlijeka, jaja i meda u iznosu od 11.103.600 eura, a izvezli samo 20.300 eura.”

Ovi podaci, odnosno završni bilans Simovićevog ministrovanja, jasno govore o učincima gospodina Simovića koji je upropastio najperspektivniji resor u državi, a što se tiče efikasnosti pokazao je jedino u promjeni prebivališta preko noći, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije