Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Vratićemo Čelik, izgradićemo sportski kompleks, trim staze…

Published

on

“Pored brojnih uspješnih sportista, Nikšić je prepoznat po gašenju sportskih kolektiva i neiskorišćenih potencijala za razvoj sporta. Odgovornost odlazeće vlasti ogleda se u činjenici naš grad nekada brojao do hiljadu sportskih organizacija i kolektiva, a danas je taj broj 3 puta manji. Gašenje Čelika jedna je od najsramnijih odluka DPS vlasti.” – kažu iz Demokrata u saopštenju za javnost.

“Nakon pobjede 14. marta, vratićemo Čelik gradu i navijačima, a u svrhu razvoja sporta planiramo rekonstrukciju Balon sale pod Trebjesom kako bismo omogućili nesmetane treninge svim sportskim kolektivima u Nikšiću. Uz to, izgradićemo sportsko-rekreativni kompleks kao i trim staze oko cijele Trebjese čime ćemo stvoriti nove mogućnosti za razvoj sporta i sporstkog turizma.”

“Osim toga, rekonstruisaćemo atletsku stazu na Gradskom stadionu, opremiti je u skladu sa najvećim standardima, modernizovati prostor za skakačke i bacačke discipline, a atletićari će dobiti svoje zvanične prostorije i svlačionice.” – obećavaju u saopštenju.

“Takođe, planiramo otvaranje mobilnog ugostiteljskog objekta i izgradnju avanturističkog parka pod Trebjesom, kako bismo obogatili turističku ponudu grada.”

“Ovim projektima ćemo unaprijediti sportske potencijale Nikšića, zadžati sportiste u našem gradu, omogućiti im profesionalno usavršavanje i stvoriti uslove za napredovanje. Dodatno, unaprijedićemo preduzetnički inovativni ekosistem i uticati na povećanje broja turista u gradu pod Trebjesom, na korist svih građana Nikšića.” – zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije