Connect with us

Politika

DEMOKRATSKI FRONT: “Demokrate krenule u neviđenu kampanju protiv srpskog naroda”

Published

on

Foto: TVCG

“Demokrata Aleksa Bečić je brutalno napao Andriju Mandića pokušavajući da tako sakrije činjenicu da nema podršku parlamentarne većine za funkciju koju pokriva. Uvjerili smo se da mu jako prijaju privilegije, državni avion, vila Gorica, državni automobili, brojni telohranitelji, čitav niz drugih privilegija i pogodnosti…”, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF)

Iz DF-a navode da ne znaju da li Bečić svoje sagovornike obavještava da ga za funkciju predsjednika Skupštine podržava jedva 14 poslanika.

“Zato je važno da Krivokapić i Bečić ubuduće pokušaju da govore istinu – da nemaju podršku i da bi za početak bilo dobro da ponude vlastite ostavke kako bi podstakli i omogućili razgovor i vjerujemo novi dogovor parlamentarne većine. Ovaj teror manjine nad većinom u parlamentarnoj većini još nigdje nije zabilježen u Evropi. Ovakvu ljubav za foteljom nije demonstrirao ni jedan evropski političar iako većina njih žali kada izgubi povjerenje i mora da se rastane sa važnom funkcijom”, piše u saopštenju.

Dodaju da dok Andrija Mandić i Milan Knežević rade posao koji bi trebalo da rade predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine, Bečić i Demokrate su, ističu,  krenuli u neviđenu kampanju protiv srpskog naroda, ma gdje se on nalazio.

“Nema dana da Demokrate ne napadaju Srbiju i njene vlasti, i to rade sa više ,,žara” nego DPS. Otišli su toliko daleko u antisrpstvu da juče napadoše i Srbe na KiM i optužiše ih za hapšenje Podgoričanina Rista Jovanovića, iako je čitava javnost vidjela snimak kako ga prijatelji Demokrata, koje su vakcinisali prije par dana, onako mučki i ,,viteški” kidnapovaše. Međutim, Bečiću ne smeta da šalje čestitke liderima albanskih terorista, kao što mu nije smetalo to što su njegovi funkcioneri iz Tuzi, zajedno sa jednom albanskom strankom, slavili posle izbora u toj opštini skandiranjem terorističkoj OVK. Ni tu nije kraj antisrpstvu Demokrata, pa im je nedavno zasmetao i Milorad Dodik zato što im nije aplaudirao prilikom usvajanja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom su DPS i Demokrate proglasile Srbiju i srpski narod genocidnim”, piše u saopštenju.

Kako ocejnjuju, kad je rejting demokrata sliznuo u jednocifreno u pomoć su mu stigli “sorošoidi iz Cedema” uz “logistiku Vijesti”.

“Samo je zaboravio Aleksa Bečić da mu namještene ankete nisu ni ranije pomagale, niti je uspio na taj način prevariti birače. Podsjećamo da su Demokrate u anketama 2016. godine imale 15,3 posto, a 2020. godine čak 16,5 posto, ali mjesec dana nakon objavljenih anketa narod ih je spustio na 10,01, odnosno 12,5 posto. U isto vrijeme, te i takve ankete su davale DF-u 2016. godine 12,7 posto, a 2020. godine 24,5 posto, ali im je narod na izborima 2016.godine dao 21 posto, a 2020. godine 32,5 posto. Toliko o anketama”, navode iz DF-a.

Kazali su da je Bečići bolje “da ne prouiva Andriju Mandića na izborima”, jer je 2014. godine na unutarstranačkim izborima SNPa- “bio potučen do nogu od Srđana Milića”.

“Dakle, nakon tog poraza je pobjegao iz partije, koja mu je bila stil i način života, kao gubitnik, a ne zbog nekog programskog ili principijelnog neslaganja. Vjerovatno se zbog tog poraza prebacio u druge vode i postao najglasniji zaštitnik tekovina Mila Đukanovića. I on misli da takav izbor nije mogao da napravi bilo ko od političara iz bloka za zajedničku državu. Zar nekad ne pomisli da bi druge možda bilo sramota da urade ono čime se on diči, a on se upravo ponosi time što je iznevjerio svoj narod i uvjerenja koja se stiču rođenjem i pripadnošću srpskom narodu”, dodaju iz DF-a.

Ocjenjuju da je “opsjednutost foteljom i lakomost za državnim funkcijama” nekad imao i Milo Đukanović.

“I on je vlastita komunistička uvjerenja prodao za nešto konkretnije i dostupnije. Smirite se Aleksa, razmislite kome ove ljutnje i svađe koriste u Crnoj Gori. Narod je umoran od svih tih podjela i Vaših i Krivokapićevih ucjena, zabrinut što vas dvojica žešće optužujete nas nego one koje smo pobijedili u avgustu. Vjerujemo da to od vas traže i vaši nalogodavci iz ambasada ali ne morate tu naredbu da ispunjavate sa ovoliko žara i otvorene mržnje. To u konačnom nije pošteno, a jos manje odgovorno, bez obzira kakve obaveze i odnose imali sa pojedincima iz Brisela”, zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije