Connect with us

Politika

Demokratski front: Demokrate nam uzele Krivokapića

Published

on

Demokratska Crna Gora stavila je premijera Zdravka Krivokapića na prvo mjesto svoje liste i uzela ga od Demokratskog fronta i koalicije Za budućnost Crne Gore, kazali su iz DF-a.

Lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je ranije da Krivokapić ima podršku Demokratske Crne Gore i da ne treba da podnese ostavku.

Poslanik DF-a, Radoš Zečević, kazao je da Demokrate umišljaju da su “jedino mjerilo političkog svijeta u Crnoj Gori i da mogu odlučivati o svemu.”

“Tako su oni od danas Krivokapića stavili na prvo mjesto svoje liste i uzeli ga od DF-a i koalicije ZBCG”, naveo je Zečević u reagovanju.

On je kazao da je Krivokapić time postao prvi na listi “onih koji su manjina u većini.”

“Prvi na listi onih koji su bili protiv potpisivanja Temeljnog ugovora i koji vjeruju da sa Milovom Demokratskom partijom socijalista, u dogledno vrijeme, mogu poraziti Srpsku pravoslavnu crkvu, Srbe, DF i koaliciju ZBCG”, rekao je Zečević.

Demokrate, kako je naveo, “pokazuju svoje lice i misle da je manjina važnija od većine i da manjina treba da vlada većinom; to je za njih demokratija.”

“Da razumiju smisao demokratije, oni bi razgovarali sa većinom koja ih podržava, onom koja je izabrala njihovog predsjednika za predsjednika Skupštine, Dritana Abazovića za potpredsjednika Vlade i misle da imaju prava da drugima, i to onima koji su većina, ospore sve”, kazao je Zečević.

To je, kako je rekao, za Demokrate ravnopravnost i kolegijalnost.

“Pošto Demokrate podržavaju Krivokapića, sada još trebaju da obezbijede i podršku većine za Vladu ili da priznaju da tog premijera podržava nešto više od jedne osmine od ukupnog broja poslanika u parlamentu”, naveo je Zečević.

On je kazao da su se Demokrate “grdno prevarile, ako misle da od svih poslanika, njih deset mogu u ime čitave parlamentarne većine donositi odluke”.

Zečević je, u ime najveće opštinske organizacije koalicije ZBCG iz Podgorice, pozvao rukovodstvo da se, kako je rekao, više nijednog milimetra ne povuku unazad.

“Jer smo se od 30. avgusta nagledali sijaset ucjena od onih manjih, a izgleda i bezobraznijih koalicionih partnera. Bez nas nema ove vlade, nema parlamentarne većine, nema koalicije. To će morati da se nauči i prihvati”, zaključio je Zečević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije