Connect with us

Politika

DF: Nemjerljivo zadovoljstvo što ih Đukanović ne prepoznaje kao buduće koalicione partnere

Published

on

Demokratski front saopštio je da iskazuje nemjerljivo zadovoljstvo stavom Mila Đukanovića da u njihov političkom savezu ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera, kao što je to, kako kažu iz DF-a, prepoznao u Zdravku Krivokapiću i drugim, manjim činiocima parlamentarne većine.

„Đukanović je sinoć i zvanično na okupiranom Javnom servisu otpočeo sa potragom za novim političkim saveznicima i neka im je svima srećno koji žele koaliciju s njim. Upravo je ovim pozivom neformalni šef mafije u Crnoj Gori još jednom potvrdio da je DF snažna brana njegovom povratku na vlast i da se jedino plaši naše beskompromisnosti i odlučnosti. Sinoć je i posljednjem laiku jasno da Milo Đukanović želi kroz partnerstvo sa dijelom parlamentarne većine da odbrani ključne interese jedne omanje grupe ljudi koja je pustošila i kriminalizovala Crnu Goru punih trideset godina. A najzad smo od Đukanovića dobili i pojašnjenje da je sintagma “pećinski nacionalizam” koju su proteklih godina upotrebljavali neki drugi politički subjekti u napadima na DF, u stvari njegov autentični izum, iako je upravo predsjednik DPS-a u septembru prošle godine pozivao svoje pristalice u šumu i na ustanak„, navode se u saopštenju DF-a.

Ističu da su u pokušaju da očuvaju jedinstvo Vlade i pomire premijera Zdravka Krivokapića i ministra Leposavića, doznali da su se tajno sastajali Krivokapić, Bečić i Đukanović, postavili samo jedno logično pitanje: “o čemu ste to razgovarali? “

„I nije nam jasno šta je neobično u tome da politički partneri iz većine koja podržava Vladu imaju informacije o sastancima sa političkim protivnicima. Posle grubog odbijanja od strane premijera da se upoznamo sa postignutim dogovorima sa tajnog sastanka Đukanovića i Krivokapića, sljedećeg dana su otpočeli združeni napadi na DF, i to nije prvi put. Odmah su dovedeni u pitanje ponovo dogovoreni tužilački zakoni, a istovremeno se raznim manevrima izbjegava formiranje nove vlasti u Nikšiću. Dakle, na primjeru Nikšića se uspostavlja neki novi, do sada nepoznati „princip” , kako bi se problematizovalo i čak dovelo u pitanje obećanje koje smo dali građanima da ćemo u tom gradu pobijediti i oteti ga iz ruku kriminalne hobotnice DPS-a“, kažu iz DF-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije