Connect with us

Politika

DF: Nova vlada ili izbori do kraja godine

Published

on

U slučaju da ne dođe do dogovora o formiranju nove vlade, vanredne izbore treba organizovati najkasnije do kraja godine, stav je DF-a, koji je nakon sastanka parlamentarne većine saopštio predsjednik DNP-a Milan Knežević.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je kazao je da je njihov zahtjev nova Vlada, koju bi činili predstavnici partija.

“Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu Vladu”, poručio je Mandić nakon sastanka.

On je saopštio i da Vlada ima podršku samo 14 poslanika i da bi zbog toga trebalo da odstupi.

Mandić kaže da niko od učesnika sastanka nije za to da se održi postojeće stanje. Pozivaju “Krivokapića i eksperte da se ne odupiru volji parlamentarne većine, već da im pomognu da se izabere nova Vlada”.

“Imali smo obećanja o demontaži režima, a od toga ništa nije bilo. Crna Gora se danas nalazi u ekonomskom sunovratu. Ima pokazatelja koji govore da je stanje danas gore nego 4. decembra kad je izabrana Vlada”, zaključio je on.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević kaže da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

“Naš je jasan stav, ako nema rješenja krize, onda treba da se dogovorimo oko prelazne Vlade koja će organizovati izbore i mi preferiramo, da ukoliko ne bude dogovora, a želimo da se dogovorimo da se ti izbori realizuju najkasnije do kraja decembra”, rekao je Knežević.

On je, nakon večerašnjeg sastanka partija parlamentarne većine kazao da novu vladu treba da čine predstavnici aktuelne većine i stranaka manjinskih naroda, jer je to, prema njegovim riječima, najbolji način za izlazak iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

“Da sam na mjestu premijera Zdravka Krivokapića, poslije večerašnjeg sastanka bih podnio ostavku”, rekao je Knežević.

On je istakao da će se, ako dođe do izbora nove vlade, birati i novi premijer, a sa novom vladom, otvara se i pitanje izbora predsjednika Skupštine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije