Connect with us

Politika

DF PONOVO REAGOVAO: “Ako je 14 veće od 27 onda povlačimo sve što smo rekli za ovaj trio fantastiko”

Published

on

U svom zajedničkom saopštenju, premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, jedino su zaboravili da kažu istinu – da Vladu podržava samo 14 od 41 poslanika parlamentarne većine, navodi se u reagovanju Demokratskog fronta (DF).

Iz DF-a navode da Krivokapić, Bečić i Abazović nastavljaju da srljaju iz greške u grešku i da obmanjuju narod koji je pobijedio na izborima 30. avgusta.

“U svom zajedničkom saopštenju jedino su zaboravili da kažu istinu – da Vladu podržava samo 14 od 41 poslanika parlamentarne većine. Ako je 14 veće od 27 onda povlačimo sve što smo rekli za ovaj trio fantastiko”, ističu u saopštenju.

Međutim, kako navode, treba im oprostiti na ovoj konfuziji i panici.

“Jer su i oni svjesni da su isključivi krivci što je Vlada spala na podršku 14 poslanika. I da u toj politici ima morala, dovoljno bi bilo da kažu upravo to – 14 je manje od 27”, dodali su u saopštenju.

Tvrde da je, kako navode, posebna sramota ove trojke to što se pozivaju na narod koji je glasao 30. avgusta.

“Upravo su Krivokapić i Bečič prodali i izdali taj narod serijom poteza, glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici, smjenom Leposavića, priznanjem lažne države Kosovo i čestitkama albanskim esktremistima, sankcijama Rusiji, izbjegavanjem da se potpiše Temeljni ugovor sa SPC, napadima na Srbiju i Republiku Srpsku, itd.”, dodaju u reagovanju.

Smatraju da je dobro da je trojka samokritična i da priznaju da su pod budnim okom nekih ambasada i da služe njihovim interesima.

Podsjećaju i na svjedočenje Stevana Simijanovića o tome kako su on i njegovi nalogodavci sastavljali Krivokapićevu Vladu i kako je spriječio da DF bude dio nje.

“Naš je posao da sad napravimo Vladu bez bilo čijeg miješanja sa strane. A ako dogovora ne bude, onda će narod dati svakome po zasluzi”, zaključili su iz DF-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije