Connect with us

Politika

ĐELJOŠAJ: Dogovoreno da dio osoblja opštine Tuzi stažira u Ročester Hils-u u Mičigenu

Published

on

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj održao je sastanak sa majorom “Ročester Hils”-a Brijanom Barnetom, na kojem se razgovaralo o produbljivanju saradnje ekonomije, kulture i turizma. Dogovoreno je da u roku od godinu, dio osoblja opštine Tuzi, stažira u opštini Ročester Hils u Mičigenu, kako bi razmijenili iskustva.

“Opština Tuzi i Ročester Hill, Mičigen odavno su pobratimljene. Ovo bratimljenje je urađeno uz posredovanje naše tamošnje dijaspore, što je našoj opštini donijelo koristi u mnogim oblastima. Želim naglasiti da je samo 2009. godine opština Ročester Hills školama u Malesiji dostavila materijale za razvoj obrazovanja vrijedne više od 10.000 američkih dolara”, saopštio je Đeljošaj.

Podsjećanja radi, prije nekoliko mjeseci, ta opština donirala je kamion za otpad koji će koristiti opštinsko preduzeće doo “Komunalno/Komunale” – Tuzi.

“Major Barnet je sa zadovoljstvom prihvatio moj poziv da posjeti opštinu Tuzi, zajedno sa dijelom osoblja koji će biti u zvaničnoj posjeti našoj opštini radi unaprijeđenja pitanja o kojima se razgovaralo na sastanku. Sastanku je prisustvovao i naš sugrađanin Ruzhdi Gjokaj”, zaključuio je Đeljošaj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije