Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: Izbori u Nikšiću nijesu moj politički kraj

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) na izborima u Nikšiću popravila je rezultat u odnosu na parlamentarne i time najavila skori povratak u državnu vlast, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović i poručio da izborni rezultat u Nikšiću nije njegov politički kraj.

On je za Televiziju Nova BH rekao da je DPS i dalje najjača politička partija.

“Vidjeli ste da se to u ovom slučaju nije dogodilo, da je DPS popravio rezultat u odnosu na parlamentarne izbore i time najavio stabilnu ulogu na crnogorskoj političkoj sceni i voeću ulogu u zastupanju evropske budućnosti Crne Gore i, ja vjerujem, skori povratak u državnu vlast u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

On je ocijenio da, iz partijskog ugla, nema razloga za nezadovoljstvo, prenosi portal RTCG.

“Ako gledamo iz državnog ugla, onda treba primijetiti da je, na neki način, logično da svega nekoliko mjeseci nakon pobjede danas vladajuće koalicije, pobjede na koju su čekali 30 godina, još uvijek na sceni euforija pobjednika”, naveo je Đukanović.

On je kazao da smatra da je još mali broj birača bio u stanju da racionalno razluči kvalitet vršenja vlasti u prethodnih nekoliko mjeseci.

“Ali mislim da će i to uslijediti u narednim mjesecima. Ipak, u strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća kolicija došlo je do promjene”, rekao je Đukanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije