Connect with us

Politika

DPS CETINJE: Vapaji Filipa Adžića nemaju težinu, diskreditovao se kao Cetinjanin

Published

on

Neko ko nedovoljno poznaje politička dešavanja u Crnoj Gori posljednjih godinu dana, čitajući jučerašnju izjavu Filipa Adžića, pomislio bi da je riječ o strastvenom borcu za interese Prijestonice i države Crne Gore, saopštili su iz DPS Prijestonice.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je juče da nije ni mudro ni odgovorno insistirati da svečanosti povodom hirotonije mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija budu na Cetinju.

“Ipak, da naš sugrađanin ima barem mrvu stida, nikada se ne bi oglasio o temi koja trenutno uznemirava crnogorsku javnost, budući da je već jednom imao priliku da stane u odbranu dostojanstva države koristeći samo i isključivo svoj glas u parlamentu”, navode u saopštenju.

Kako su istakli, propustivši tadašnju šansu da podigne ruku protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji štiti interese samo jedne vjerske zajednice, Adžić je poslao građanima jasnu poruku o tome koliko mu je stalo do Crne Gore i svega crnogorskog.

“Tako da vapaji Filipa Adžića nemaju težinu, jer jednom je besramno prepustio Crnu Goru onima koji su se ustremili protiv nje. Tada se kao Cetinjanin diskreditovao, a ako je zaista iskren u onome što je izjavio, neka se pojavi 4. ili 5. septembra sa građanima Cetinja i neka kao Cetinjanin digne glas protiv ustoličenja čovjeka koji poništava Crnogorce kao naciju i CPC kao njihovu crkvu”, zaključuju iz DPS Prijestonice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije