Connect with us

Politika

DPS: Cijela država blokirana, a granica otvorena – motivi politički

Published

on

Odluka Vlade da ne uvede zdravstvenu kontrolu na granicama motivisana je isključivo političkim razlozima, odnosno predstojećim izborima u Nikšiću, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije rekli su da je licemjerno pravdati takvu odluku ekonomskim razlozima, kada je, kako su naveli, cijela država blokirana i turizma nema.

Kako su kazali iz DPS-a, Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u koju se ulazi bez PCR ili antigen testova.

Iz te partije naveli su da epidemiolozi u Srbiji tvrde da je više od 30 procenata novozaraženih oboljelo od britanskog soja virusa, koji se izuzetno lako prenosi, odnosno mnogo je više zarazan.

„Srbija za putnike iz većine zemalja zahtijeva PCR test, ali zato naša Vlada sve dok stiže materijalna i logistička podrška iz Srbije i Republike Srpske, dakle do izbora u Nikšiću, dopušta da putnici unose viruse i dodatno komplikuju izuzetno kompleksnu zdravstvenu situaciju u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Prema njihovim riječima, žalosno je što sadašnja vlast ne može da se uzdigne iznad trenutnog političkog interesa.

„Te procjenjuje da joj je logistička i materijalna pomoć u “Bitki za Nikšić” važnija od zaštite zdravlja svih naših građana. Ipak, sve ovo samo pokazuje stepen panike u kom se nalaze naši politički protivnici zbog evidentnog poraza na izborima“, kazali su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije