Connect with us

Politika

DPS: Kovačević se ponovo obračunava sa antifašizmom

Published

on

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da se predsjednik Opštine Nikšić ponovo obračunava sa antifašizmom.

DPS Nikšić reagovao je na odluku Kovačevića o ukidanju donacija UBNOR-u.

“On u kontinuitetu negira sve tekovine antifašističkog pokreta, od skandalozne izjave povodom skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, preko negiranja genocida i zločina u Srebrenici do najnovijeg poteza – ukidanja naknade Udruženju boraca i antifašista Nikšić, koja je planirana Odlukom o Budžetu za 2021. godinu”, navode iz DPS-a.

Očigledno, kažu iz DPS-a, Kovačeviću, “promoteru četničkog poketa, smeta sve što podsjeća na antifašizam i slobodarske vrijednosti i na ovaj način uskraćuje podršku programima koji čuvaju antifašističku tradiciju, kao i spomenike iz Narodnooslobodilačke borbe”.

“Kovačeviću mora biti jasno da se nije još rodio taj koji će u Nikšiću ugasiti demokratske, evropske i antifašističke vrijednosti, pa neće ni njemu to poći za rukom. Te vrijednosti, opstajale su i kada su na njih nasrtali mnogo jači i visperniji negatori, nego što je on, pa mu samo preostaje da se i dalje krije od suda javnosti, kao što je učinio kukavičkim skidanjem s dnevnog reda sjednice Skupštine opštine tačke o njegovom razrješenju”, saopštio je DPS.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije