Connect with us

Politika

DPS: Nova vlast u Nikšiću nema snage da održi komunalni red

Published

on

Demokratska partija socijalista saopštila je da nova vlast u Nikšiću ne samo da nema znanja i snage da održi komunalni red u gradu, već direktno učestvuje u stvaranju javašluka na nikšićkim ulicama.

“Uz to za konstituente vlasti ne važe ni zakoni ni opštinske odluke, pa su tako u subotu veče ispred lokala “Trim“ – vlasništvo predsjednice Opštinskog Odbora URE, Tatjane Bečanović i njene porodice, postavljeni stolovi duž ulice, kako bi bilo mjesta za što više gostiju. Bahatost i osionost Bečanovićke, pokazana jesamo par dana nakon što je na mjesto v.d. sekretara Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine postavljen njen stranački kolega”, navodi DPS.

Za ovakvo narušavanje javnog reda, kako su dodali, niko nije imao pravo izdati bilo kakvu dozvolu, ako je uopšte i izdao.

“Dežurnom kritizeru i kvazi moralnoj gromadi Tatjani Bečanović sada ne smeta protekcionizam i nepostupanje u skadu sa propisima, kao što nije ni postupala kada su bespravno gradili parkinge i druge objekte. Takođe, imajući u vidu da je u okviru pomenutog Sekretarijata i Sektor za zaštitu životne sredine, a da se URA deklariše kao zelena partija, ne sumnjamo da će novi sekretar izdati rješenje o uklanjanju smetlišta i buradi iza lokala “Trim“, koji se nalazi u zoni zastićenog prirodnog dobra Park šume Trebjesa”, navodi DPS.

Isto tako vjeruju da će novi sekretar naložiti uklanjanje platforme, koja je postavljena bez dozvole, na travnjaku ispred lokala preko puta hotela “Onogošt”, čiji su vlasnici aktivisti jednog političkog konstituenta aktuelne lokalne uprave u Nikšiću, koja je u rekordno kratkom vremenu pokazala svu bahatost i osionost.

“Osvježilo, nema što”, poručuje Opštinski odbor DPS Nikšić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije