Connect with us

Politika

DPS TIVAT: Vesela družina sklepane koalicije pokazala je ponovo svoje pravo lice

Published

on

Ta vesela družina sklepane koalicije lokalne vlasti u Tivtu, po ko zna koji put, pokazala je ponovo svoje pravo lice, jer, kako su govorili tokom predizborne kampanje da će otpustiti višak radnika u Opštini i preduzećima koje je osnovala Opština, te da „neće biti novih zapošljavanja“, tako su obmanuli građane, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

Njhovo saopštenje prenosimo integralno:

“Naime, u junu, nakon što je istekao period od đre mjeseci tokom kojeg su službenici Opštine Tivat bili u statusu neraspoređenosti i nakon toga im ekspresno isplaćena otpremnina, čelnici „časne i odgovorne“ koalicije su odlučili da počnu sa raspisivanjem javnih oglasa na neodređeno vrijeme u Opštini Tivat i nekim preduzećima/ustanovama koje je osnovala Opština.

Kakva slučajnost, radi se o istim radnim mjestima, sa istim poslovima na osnovu kojih su otpustili 44 službenika, da bi sada, sa korigovanim nazivom radnog mjesta raspisali oglase na neodređeno vrijeme.

Pa pitamo tu veselu družinu „stručnjaka“ i nesuđenih apostola: Ako vam nijesu trebali prethodni službenici nego ste ih otjerali kućama, što će vam ovi novi službenici na istim radnim mjestima kao i prije sedam mjeseci? Pretpostavljamo da su to sada vaši uhljebi kojima ste obećali poslove za glasove na izborima, s obzirom na to da ste tako kategorizovali dojučerašnje neraspoređene službenike?

Da li to znači da su ovi vaši uhljebi kompetentniji u odnosu na prethodne službenike? Ako jesu, zašto im raspisujete oglase u najnižoj kategoriji zvanja, npr. “savjetnik” ili “viši savjetnik”, ako su stručni i neophodno je da budu dio ove nakaradne administracije sa kojom se sprdate sa građanima Tivta?

Da bismo dokazali građanima Tivta da ste sve obmanuli ovakvim vašim potezima, nećemo uzeti u razmatranje vaša predizborna obećanja, jer vidite i sami da brzo zaboravite šta kažete pa uradite upravo ono protiv čega ste se do juče zdušno borili kada ste bili opozicija.

Upravo iz tog razloga, uzećemo da razmotrimo nekoliko rečenica iz potpisanog vam Sporazuma o koalicionoj vlasti, gdje crno na bijelo piše:

1. Racionalizacija javne potrošnje. Na koji tačno način, ako otpustite „višak“ službenika, pa nakon par mjeseci dovedete vaše kadrove?

2. Optimalno smanjenje broja zaposlenih u javnoj administraciji. Kako ste ovo zamislili, ako na ukinutim radnim mjestima dovodite vaše kadrove da popune radna mjesta prethodnih službenika? Nakon isteka roka od šest mjeseci, već ste raspisali tri javna oglasa za radna mjesta sa sličnim nazivima kao u prethodnim Pravilnicima o sistematizaciji, a tek ste počeli sigurni smo…

Pa ćete doći do kraja godine da nijeste uspjeli u vašoj namjeri da smanjite broj zaposlenih, već će biti izjednačen sa onim stanjem koje ste zatekli kada ste preuzeli vlast, jer obećanja su obećanja, zar ne?

3. Ukidanje partijskog zapošljavanja – zapošljavanje u skladu sa principom profesionalnog i kompetentnog obavljanja poslova. Ovo je posebno zanimljivo, jer ste otpustili 44 profesionalna i kompetentna službenika da biste doveli na njihova mjesta vaše kadrove koji će sada pokrivati niže pozicije jer ne posjeduju prethodna iskustva u poslovima na kojima se zapošljavaju.

Eto, „časna i odgovorna“ koalicijo, toliko o „vašoj profesionalnosti i kompetentnosti“ za koju ste stavili potpis.

Budite sigurni da će doći vrijeme da neko iz vaše koalicije odgovara za nezakonito otpuštanje 44 službenika, za štetu u budžetu prouzrokovanu isplatom tolikih otpremnina kao i za novo zapošljavanje radnika na istim tim ukinutim poslovima. Ali, i to vam je mala muka naspram onoga kako vas ljudi posmatraju u gradu, pojedini više nemaju sa kim prošetati, a o prijateljstvu i druženju mogu samo da maštaju… Zapitajte se malo koliko je ljudskog ostalo u vama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije