Connect with us

Politika

DPS: Za razbuktalu i nekontrolisanu epidemiju odgovorna cijela Vlada

Published

on

DPS

Iz Demokratske partije socijalista ocijenili su da za nekontrolisanu epidemiju koronavirusa u Crnoj Gori odgovornost snosi cijela Vlada.

Samo za jedan dan u Crnoj Gori je umrlo 12 ljudi, a zaraženo je skoro 600 građana. To su brojke koje su više nego alarmantne. Primjera radi, danas je u Hrvatskoj koja ima populaciju malo preko 4 miliona stanovnika, od koronavirusa umrlo 13 ljudi, u Srbiji u kojoj živi skoro 9 miliona građana, umrlo je 15 a u Sloveniji koja ima oko 2 miliona stanovnika, od posljedica zaraze ovim virusom život je izgubilo 8 osoba. Ove brojke svjedoče o strašnoj statistici koja je posljedica razbuktale i nekontrolisane epidemije u Crnoj Gori”, navode iz DPS-a.

Oni su upitali šta bi trebalo da se desi pa da vlast sagleda svu pogubnost nestručnog rada uprave Ministarstva zdravlja, koji za posljedicu ima epidemiju koja bukti stihijski, poput požara, i koju zdravstvene vlasti uopšte nijesu u stanju da kontrolišu.

Zastrašujuće je poređenje koje pokazuje da je za dva i po mjeseca rada ove Vlade preminulo tri puta više ljudi nego za devet mjeseci epidemije u vrijeme bivše vlasti?! U ovu statistiku su ušli i mjeseci kad se zdravstveni sistem lavovski borio sa drugim talasom koji je donio veliko povećanje zaraženih, ali je epidemija bila stručno kontrolisana i broj izgubljenih života minimalan, u odnosu na današnju crnu statistiku. Nestručne mjere Ministarstva zdravlja i Vlade: od potpunog odsustva bilo kakve zdravstvene kontrole putnika na ulasku u našu zemlju – pod izgovorom da tako podstiču turizam, a umjesto toga smo svrstani u zemlje u koje vlade upozoravaju da se ne putuje – do nestručne i neodgovorne odluke da se štićenici domova za stare liječe u tim ustanovama a ne u bolnicama, pogubne su bile po zdravlje i živote naših građana”, kazali su u saopštenju.

Pozvali su Vladu na odgovornost za sve ono što je zadesilo Crnu Goru kao posljedica lošeg upravljanja krizom, pogrešne strategije nadležnog ministarstva, nadgornjavanja sa donatorima vakcina, politikanstvom i revanšizmom kao jedinim i glavnim principom kojim se aktuelna ministarka vodila.

Kako je cijela Vlada stala iza neodgovornih i nestručnih postupaka ministarke zdravlja, onda je svaki njen član podjednako odgovoran za strašan scenario čije su žrtve svi građani Crne Gore”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije