Connect with us

Politika

DUKOVIĆ: Pristalicama Vanje Ćalović ne bi bilo interesantno kada bi ih hranila istinitim činjenicama

Published

on

Poslanik DPS-a Halil Duković ocijenio je netačnim tvrdnje rukovoditeljke stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanje Ćalović Marković da je njegova supruga kupila stan od 36 kvadrata 2018. godine, u vrijeme kada je dobio kredit od Vlade Crne Gore.

“Tvrdnja Vanje Ćalović da je moja supruga kupila stan od 36 metara kvadratnih 2018. godine, baš kad sam dobio kredit od Vlade Crne Gore tj. u decembru mjesecu je zlonamjerna i neistinita, ali sa jasnim ciljem da se javnosti predstavi kako se zloupotrebljavaju sredstva dobijena za proširenje stambenog prostora tj. porodične kuće”, navodi Duković u reagovanju.

Stan od 36 kvadrata je, kako tvrdi, kupljen mnogo prije – skoro dvije godine ili tačnije 23 mjeseca ranije.

“U Agenciji za sprječavanje korupcije je uredno sve prijavljeno i evidentirano, uključujući i pod kojim uslovima je stan kupljen. Zabrinjava činjenica što sve ovo pomenuta osoba zna, pa i pored toga iznosi neistine i to tako ubjedljivo, posloženo, bez imalo stida, da sam umalo i ja povjerovao u njih”, navodi Duković.

Očigledno, kaže on, nije važno što postoje kupoprodajni ugovori, notarske ovjere, bankarski izvodi, izvodi iz katastra, već je, kako je rekao, važno šta misli, odnosno tendenciozno saopštava Vanja Ćalović.

“A zašto tako misli, pa vjerovatno zato što ne bi bilo tako atraktivno i interesantno da svoje pristalice hrani tačnim i istinitim činjenicama. Navikla ih je tako. Istina je da sam naslijedio kuću od svojih roditelja i to u Tuzima, koju imenovana pominje. Ali treba znati da je kod nas običaj da roditelji svoju imovinu ostavljaju svojoj djeci. Ne znam kako je kod pomenute osobe, ali kod nas je tako, a mislim da je tako i prirodno. Ponosan sam što su u toj kući rasle i živjele do sada, koliko ja znam, već četiri naše generacije. I ta kuća je dokaz da nijesmo repa bez korijena, da smo se rađali i rasli u toplom roditeljskom domu”, rekao je Duković.

Takve osobe, kako je rekao, “muči ih to što sam član DPS-a i što su mi ideje za koje se bori ta partija u srcu”.

“Ali, takav sam i neću se mijenjati. Neće me nečiji pritisci i manipulacije, promijeniti. A gospođi Ćalović želim uspješnu borbu protiv korupcije sa onim koji su ‘teškom mukom’ i ‘pod vrlo nepovoljnim uslovima’ kupovali stanove u elitnom dijelu Podgorice, po cijeni od 250 eura po metru kvadratnom, samo zato jer su tada bili protivnici DPS-a. Zato nastavite da neistinu prikazujete kao istinu i rezultati će vam i biti baš po vašoj mjeri, slični vama. Nekako se čini da vam istina i nije cilj, već je prava namjera – blaćenje pojedinaca. Ali kad-tad sve dođe na svoje mjesto. Pa srećna vam takva ‘borba protiv korupcije’“, kazao je Duković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije