Connect with us

Politika

EKSKLUZIVNO: Depeša i za sedam “opozvanih” ambasadora

Published

on

I sedam ambasadora Crne Gore za koje je još 16. decembra prošle godine pokrenut postupak za opoziv, večeras su iz Ministarstva vanjskih poslova dobili poziv da se vrate na konsultacije.

Ne bi u tom potezu MVP bilo ništa novo, da njih sedmoro ranije nijesu dobili odluku koja je u koliziji sa današnjom: naime, tada im je naloženo da do 15. februara napuste države u kojima službuju.

Portal Luča večeras je dobio taj akt od jednog od sedam ambasadora. Zanimljivo je da u njemu, za razliku od depeše upućene ostalim ambasadorima Crne Gore, ne stoji da kupe kartu “u jednom pravcu”.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je odlučio da opozive ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Potom je danas premijer Zdravko Krivokapić zatražio da se “svi ambasadori Crne Gore do 18. januara vrate u zemlju, kako bi sa njima obavio konsultacije”.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je ranije danas da neće donijeti ukaz o opozivu sedam ambasadora, jer smatra da se nijesu stekli uslovi za njegovo donošenje i zatražio od Vlade dodatna objašnjenja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije