Connect with us

Politika

EVROPSKA KOMISIJA: Crnoj Gori 200 hiljada eura za borbu protiv pandemije

Published

on

Evropska komisija opredijelila je 200 hiljada eura dodatne podrške Crnoj Gori u borbi sa pandemijom koronavirusa, saopšteno je iz Vlade Crne Gore, nakon sastanka potpredsjednika Dritana Abazovića sa predstavnikom Evropske unije za bezbjednost i spoljnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom.

Borelj je, kako je saopšteno, kazao da ohrabruje Crnu Goru da nastavi sa ostvarivanjem rezultata u svojoj evropskoj agendi, naročito u oblasti vladavine prava, u korist građana.

Pohvalio je ubjedljive rezultate koje Crna Gora ostvaruje u kontinuiranom potpunom usaglašavanju sa pozicijama EU u vanjskoj i bezbjednosnoj politici i zahvalio se Crnoj Gori za doprinos u misijama i operacijama Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike EU.

“Osvrćući se na rad Vlade u prethodnih 100 dana, Abazović je kazao da je Vlada pokazala odlučnost u borbi protiv kriminala i korpucije, uprkos problemima sa Vrhovnim i Specijalnim državnim tužilaštvom, iako je, kako je kazao, i tamo nakon formiranja nove Vlade bilo određenih pomaka. U tom smislu, Abazović je istakao značaj Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, koje prati i sinhronizuje aktivnosti državnih organa u sprovođenju borbe protiv koripcije na visokom nivou”, navode u saopštenju.

Abazović i Borelj razgovarali su o aktuelnim kretanjima unutar Unije, kao i epidemiološkoj situaciji u Evropi i svijetu, preduzetim mjerama u cilju suzbijanja pandemije COVID-19.

Abazović je naglasio da Crna Gora visoko cijeni i vrednuje finansijsku i svaku drugu pomoć EU i njenih članica za saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom, kao i Ekonomsko investicioni plan za Zapadni Balkan koji je objavljen u sklopu posljednjeg Paketa Proširenja.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije