Connect with us

Politika

EVROPSKI TIM: Herceg Novi će biti pozicioniran kao zdravstveni regionalni centar

Published

on

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan rješavanja pitanja budućeg razvoja Instituta “Dr Simo Milošević” kao zdravstvenog centra i statusa bolnice “Meljine” i njene pune integracije u zdravstveni sistem, saopštio je nosilac liste Predrag Dabović.

On je kazao da će pokrenuti konkretne inicijative koje će pomoću naprednih IT rješenja uvezati zdravstvene institucije Herceg Novog i turističku ponudu.

Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana je, kako je istakao Dabović, jedan od temelja koalicione liste Evropskog tima za Herceg Novi.

„Cilj je da se konkretnim mjerama poveća kvalitet zdravstvene zaštite i ukupni kvalitet života. Mjerama socijalne politike povećaćemo harmoniju življenja u našem gradu“, rekao je Dabović.

On je kazao da će podići nivo dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga na primarnom i sekundarnom nivou za sve građane Herceg Novog.

„Nabavkom nedostajuće medicinske aparature kompletiraćemo dijagnostiku u cilju boljeg i kvalitetnijeg liječenja. Skratićemo liste čekanja i proširiti dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom“, najavio je Dabović.

Prema njegovim riječima, Evropski tim za Herceg Novi je spreman da ponudi i dalje razvija napredna rješenja i tehnologije koje zdravstvene izazove mogu pretvoriti u šanse.

Dabović je rekao da će u naredne četiri godine razvijati sistem senzora koji prate različite parametre, a koje koriste i drugi pametni gradovi u cilju razvijanja preventivnih mjera.

„Podržaćemo rekonstrukciju kritično važnih odjeljenja u Domu zdravlja i bolnicama, i napraviti respektabilni Regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, a koji građani Herceg Novog zaslužuju“, kazao je Dabović.

Kako je dodao, Evropski tim za Herceg Novi podržavaće edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost.

„Omogućićemo adekvatan prilaz svim medicinskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u zdravstvu“, naveo je Dabović.

On je kazao da će, svjesni rastućeg problema steriliteta i njegovog snažnog uticaja na buduća demografska kretanja, posebnom mjerom podržati parove koji se odluče na vještačku oplodnju.

„Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan i program i vjerujemo da ćemo nakon izbora imati prilike da učestvujemo u njegovoj realizaciji na zadovoljstvo svih u našem gradu“, poručio je Dabović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije