Connect with us

Politika

EVROPSKI TIM ZA NIKŠIĆ: Garantujemo evropski put i moderan razvoj grada

Published

on

Evropski tim za Nikšić pozvao je građane Nikšića da u nedjelju glasaju za tu koalicionu listu, jer, kako su naveli, na taj način čvrsto podržavaju principe antifašizma, slobodarstva, sekularizma, znanja i kreativnosti.

Iz te koalicije su kazali da jedini garantuju evropski put i razvoj grada na moderan i održiv način.

„Uvjereni smo da će Nikšićani, kao što je to bio slučaj i kroz istoriju, izabrati pravi put kojim se već krećemo, a to je evropski put. Put u kojem će svi građani imati jednaka prava i šanse“, navodi se u saopštenju.

Iz te koalicije su kazali da je u nedjelju izbor lak, jer, kako su naveli, samo broj 1 – lista Evropski tim za Nikšić nudi jasnu perspektivu i evropsku budućnost, dok drugi nude prošlost i stranputicu.

Oni su rekli da se podrškom listi Evropski tim za Nikšić nedvosmisleno upućuje jedno veliko ne predstavnicima retrogradnih politika.

„Svi koji volimo Nikšić i Crnu Goru znamo da su oni naša jedina kuća. Zato, hrabro, nepokolebljivo i srcem u nedjelju zaokružite broj 1 jer time branimo sve one temeljne vrijednosti modernog društva, koje su mukotrpno stvarali naši očevi i majke, naši đedovi i babe“, dodaje se u saopštenju.

Iz te koalicije podsjetili su da su nikšićki izbori privukli pažnju ne samo cijele Crne Gore, već i regiona.

„Svi vodeći mediji, ne samo crnogorski, već i u našem okruženju bavili su se kampanjom za lokalne izbore“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da u Evropi ne postoji praksa da su izbori za jednu lokalnu upravu toliko interesantni, da oni budu jednako važna tema za Crnu Goru i susjedne države.

„Upravo to miješanje stranih faktora u izborni proces privuklo je pažnju i naših međunarodnih partnera koji su jasno upozorili da to uplitanje sa strane nije dozvoljeno“, naveli su iz te koalicije.

Važnost izbora 14. marta, kako navode, je u tome što se na njima brani ne samo slobodarski duh grada.

„Već i naš crnogorski identitet, koji je posljednjih mjeseci žestoko napadnut od domaćih izvođača ideološki prevaziđenih ideja, a čija je nova sintagma “srpski svet”“, kazali su iz te koalicije.

Oni su rekli da je Evropski tim za Nikšić i pored tih pokušaja sa strane, ostao dosljedan.

„I tokom kampanje jasno i nedvosmisleno bavio se i prezentovao svoje ideje za rješavanje problema građana ovog grada“, dodaje se u saopštenju.

Iz te koalicije su kazali da Evropski tim za Nikšić, u odnosu na konkurente, ima superioran program i listu kandidata za odbornike.

„Nosilac liste Sanja Damjanović je vrsna i priznata naučnica svjetskog ranga, a pored nje listu čine ugledni ljekari, pravnici, profesori, humanisti, studenti i mlade osobe koji su spremni da zajedno kao jedan tim svoje dokazano znanje i iskustvo stave u funkciju daljeg napretka našeg grada“, kaže se u saopštenju.

Iz te koalicije su naveli da je njihova misija da grad mijenjaju nabolje.

„A to ćemo i učiniti odmah nakon 14. marta“, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije