Connect with us

Politika

GI 21. MAJ: Dio vladajuće politike u Crnoj Gori blagonaklon prema genocidnoj politici Mladića

Published

on

To što je savjetodavno lokalno tijelo predložilo da se ulice u Beranama imenuju po notornim ratnim zločincima Ratku Mladiću i Momčilu Đujiću ne iznenađuje ni jednog antifašistu u Crnoj Gori, smatraju iz Građanske Inicijative 21. maj.

Kako su kazali, riječ je samo o javnoj manifestaciji političkog i istorijskog duha koji stanuje u Demokratskom frontu, Novoj srpskoj demokratiji i eparhijama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Ohrabreni formiranjem klerikalne velikosrpske vlade i izborom premijera sa neočetničkim sentimentom lokalne pristalice parlamentarne većine samo su učinile ono što inače misli dobar dio aktuelne vlasti. Usput, unaprijed znajući da oštra verbalna reagovanja Demokrata i URE više izazivaju podsmijeh kod lidera i pristalica DFa i velikosrpskih popova, nego što će to uticati na nestabilnost Krivokapićeve vlade, navode osnivači GI 21. maj, Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

Oni ističu da to što ove inicijative neće proći ne umanjuje poraznu činjenicu da je dio vladajuće politike u Crnoj Gori blagonaklon prema genocidnoj politici koju je sprovodio Mladić.

„Baš kao i prema istorijskom revizionizmu, gdje se od domaćih izdajnika i saradnika okupatora pokušavaju konstruisati tzv. patriote i to po uzoru na falsifikatorske udžbenike koji se nemilice štampaju u Beogradu i Banja Luci”, dodaju u saopštenju.

„Međutim, crnogorski provincijalni neofašisti i Vučićeve marionete treba da znaju da njihove providne namjere neće proći bez odgovora evropske, građanske i antifašističke Crne Gore”, zaključili su osnivači GI 21. maj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije