Connect with us

Politika

GO URE IZABRAO UŽE RUKOVODSTVO: Jačamo partiju kvalitetnim kadrom

Published

on

Glavni odbor URE izabrao je na jučerašnoj sjednici uže rukovodstvo partije u narednom četvorogodišnjem mandatu nakon III Kongresa održanog 4. jula na kojem su izbrani predsjednik i potpredsjednici, saopštili su danas iz Medijskog tima ove partije.

URA nakon Kongresa pokazuje da kadrovski jača i da u svoje redove okuplja najbolje kadrove uz konstantan priliv novog članstva i simpatizera, ocijenjeno je iz ove partije.

Za političku direktoricu Glavni odbor je izglasao Anu Novaković-Đurović.

“Ana Novaković-Đurović svoj profesionalni angažman godinama unazad vezala je za NVO sektor, gdje je i postala poznata široj javnosti. Kroz ovaj vid profesionalnog angažmana aktivno se bavila pregovaračkim procesom Crne Gore u EU i to naročito u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i ostvarivanju temeljnih prava“, navodi se u saopštenju.

Izabrani su i generalni sekretar, izvršni direktor, šef Medijskog tima i koordinatorka Političkog savjeta.

Glavni odbor za generalnog sekretara izabrao je Miletu Radovanića, za izvršnog direktora Zorana Mikića, za šefa Medijskog tima Bojana Jevrića i za koordinatorku Političkog savjeta Maju Kostić-Mandić, stoji u saopštenju.

“Mileta Radovanić je diplomirani politikolog, od 2011. radio je u NVO sektoru a potom u vrijeme vlade izbornog povjerenja bio i pomoćnik direktora Uprave carina. Od 2017. profesionalno je vezan za Građanski pokret URA, gdje je jedan i od osnivača. Zoran Mikić je svoj profesionalni angažman nakon završenih studija istorije započeo kao osnivač i prvi predjsednik  NVO „Udruženje studenata i mladih istraživača istorije – CLIO“. Nakon toga stručno se usavršavao na Istorijskom institutu Crne Gore da bi od 2015. godine aktivno učestvovao u formiranju i etabliranju Građanskog pokreta URA. Istu funkciju u URI obavljao je i u prethodnom mandatu. Bojan Jevrić je diplomirani profesor crnogorskog jezika i južnoslovenskih književnosti i svoj profesionalni angažman obavljao je kratko u NVO, zatim u prosvjeti, medijima i na kraju u Građanskom pokretu URA. I u prethodnom mandatu obavljao je funkciju šefa Medijskog tima. Maja Kostić-Mandić univerzitetska je profesorica sa Pravnog fakulteta u Podgorici i cijeli svoj profesionalni angažman vezala je za naučni rad iz oblasti prava. Usavršavala se na najprestižnijim međunarodnim univerzitetima, autorka je ili koautorka više monografija, udžbenika i priručnika u zemlji i inostranstvu“, navode iz URE.

Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora razmatrana je i aktuelna politička situacija i konstatovano da Crna Gora može bolje da funkcioniše kroz predan rad Vlade na zdravstvenoj zaštiti, ekonomskoj stabilnosti i borbi protiv korupcije i kriminala.

„Solana je vraćena u državno vlasništvo i time preko 250 miliona evra u državni budžet. Poslije 30 godina beskompromisno se krenulo u obračun sa švercom cigareta i zadat je oštar udarac tim kriminalnim aktivnostima“, poručeno je sa sjednice GO.

Na sjednici je istaknuto i zadovoljstvo zbog sjajne turističke sezone koja premašuje i najoptimističnije prognoze i iskazana želja da se epidemija koronavirusa uspije kontrolisati kako bi krajnji rezultati bili na radost svih dobronamjernih građana.

“Preduslov za ostvarenje mnogih kompleksnih radnji u državi koje bi označile početak konačne distribucije pravde jeste izbor Tužilačkog savjeta a onda i formiranje kompetentnog, profesionalnog i nezavisnog tužilaštva. Dobra stvar je da su svi politički subjekti iz vladajuće većine toga svjesni u ovom momentu“, zaključak je diskusija sa sjednice Glavnog odbora URE.

3 Comments

3 Komentara

  1. RIR

    28.07.2021. at 14:44

    Bravo ura “srpski svetu “

  2. užas

    30.07.2021. at 01:02

    Ne znam kako vas nije sram da nosite prefiks “grašanske” partije jer vam je do građana kao do lanjskog snijega. Foteljaši. Okrenuli ste leđa Crnoj Gori, “bravo”,,,

  3. Anonim

    30.07.2021. at 16:53

    Sada već imate sigurne i bogate izvore za plaćanje onih koji se nude. Kasa je glavni razlog pominjanog sastava.
    Ipak se ,samo, radi o primitivnoj trgovini, bez imalo srama sa obije strane

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije