Connect with us

Politika

GOJKO PEROVIĆ ZA A1: Crkva ne stoji iza Zdravka Krivokapića i njegove Vlade!

Published

on

Rektor cetinjske Bogoslovije sveštenik Gojko Perović saopštio je da onog momenta kada je Zdravko Krivokapić postao mandatar, a posebno kada je postao premijer, on više nema nikakve organizacione kopče sa Crkvom, odnosno da Crkva stoji iza njega i vođenja politike njegove Vlade.

“Crkva nema veze sa vođenjem Vlade Zdravka Krivokapića, saopštio je u emisiji „U žiži“ na TV A1 rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

„Neumjesno je što nas sada neki pozivaju u prostor gdje nam nije mjesto. Politička partija je komad cjeline, a crkva je cjelina koja sve objedinjuje i poziva na jedinstvo“, kazao je Perović.

On je saopštio da Crkvi nije mjesto u političkog životu Crne Gore.

„Ako je bilo prošle godine zbog onog anticrkvenog i antiustavnog zakona, više nije“, istakao je Perović.

Na pitanje zašto ga mnogi optužuju da je dio Prve i Druge familije, Perović kaže da plaća cijenu prevelikog javnog eksponiranja tokom litija.

„Plaćam cijenu što sam bio jedan od brbljivijih popova tokom litija. Javno sam se angažovao, možda i preko mjere, ali sam znao šta je bivša vlast htjela sa crkvom da uradi. Oni su htjeli da stave crkvu pod svoje. Predsjednik države Milo Đukanović je rekao pred parlamentarne izvore da hoće da naprave novu crkvu, a to je direktno kršenje Ustava koji jasno kaže da su crkva i država odvojene“, naveo je Perović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Milena

    19.06.2021. at 17:29

    Pinokio,Bog sve vidi,je li tako Perovicu,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije