Connect with us

Politika

IBRAHIMOVIĆ: DF-ov bojkot kriza nove vlasti, izbori su opcija

Published

on

Revanšistički pristup, nepotizam, porast partitokratizma, izraženo naginjanje ka klerikalizmu, gotovo jednonacionalni i jednovjerski sastav izvršne vlasti, pad ekonomije, samo su neke od odlika nove vlasti koje nedvosmisleno govore da ova Vlada nije odgovorila zadatku, ocijenio je Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke (BS).

Ibrahimović je rekao da BS pozdravlja žodluku o smjeni ministra Vladimira Leposavića, uz ocjenu da je ona ispravna.

“Sa druge strane, činjenica da je vladajuća većina po pitanju smjene ministra Leposavića imala podijeljen stav, govori o nefunkcionalnosti same vladajuće većine. Ovo ne čudi, imajući u vidu dijametralno suprotne ciljeve i programe konstituenata nove vladajuće većine”, rekao je Ibrahimović.

Bojkot Skupštine koji je najavljen od DF-a, navodi on, “svakako predstavlja krizu nove vlasti”.

“Novi izbori su jedna od opcija, koliko je ona realna nezahvalno je u ovom momentu prognozirati, to zavisi od predstojećih dogovora unutar same vladajuće većine”, rekao je Ibrahimović u intervjuu Pobjedi.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici, kaže Ibrahimović, je velika pobjeda pravde i istine.

“Ovo je ujedno i pobjeda istine nad neistinom, nad negiranjem istine i nad relativizacijom istine. Dvotrećinskom podrškom za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Skupština je poslala snažnu poruku da su vrijednosti evropske, građanske i multikulturalne Crne Gore većinske. Dvije trećine poslanika je nedvosmisleno za suočavanje s prošlošću, bez koje nema perspektive, ne samo u Crnoj Gori, već i u okruženju. Rezolucija je korak u pravcu pomirenja i ozdravljenja odnosa između država u okruženju. Zahvaljujemo se svim poslanicima koji su glasali za Rezoluciju”, navodi on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije