Connect with us

Politika

IBRAHIMOVIĆ: Jedna od tema dijaloga treba da bude formiranje tehničke vlade

Published

on

Formiranje tehičke vlade koja bi organizovala vanredne izbore treba da bude jedna od tema dijaloga koji je inicirao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, smatra lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je potvrdio da će se odazvati pozivu Bečića na dijalog, navodeći da očekuje da će svi subjekti doprinijeti da dijalog i otpočne.

“Evidentno je da nova Vlada nije odgovorila zadatku, ekonomskim izazovima i potrebama građana. Zato, BS poziva na što hitniji dijalog vezano i za formiranje tehničke vlade, koja bi pripremila nove izbore“, kazao je Ibrahimović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori je veliki broj pitanja koja opterećuju političku scenu.

Ibrahimović je ocijenio da je za sve političke aktere, to je jasan signal da se što prije otpočnu razgovori, u pravcu pokušaja nalaženja kompromisa za ona pitanja koja se direktno tiču građana Crne Gore.

On je rekao da premijer nema podršku većine u parlamentu i  da Vlada ne može opstati u punom mandatu.

Smatra da je imajući u vidu tešku političku i ekonomsku krizu, a posebno i izazove u dijelu oko Tužilačkog savjeta i izbornih zakona, kompromis oko važnih političkih pitanja veoma važan, jer je potrebna dvotrećinska podrška poslanika za izbor Vrhovnog državnog tužioca, kao i za proces izbornog zakonodavstva.

“Sve su to izazovi koji su pred nama i građani od nas očekuju da krenemo u rješavanje svih ovih nagomilanih problema. Odgovornost je na svim političkim akterima, a posebno na partijama vlasti, koje trebaju da pokažu spremnost za kompromis“, rekao je Ibrahimović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije