Connect with us

Politika

INJAC: Sindikat Odbrane i Vojske da bude privržen partner Ministarstva

Published

on

Foto: Youtube prtscr / ENTAN

Sindikat Odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) biće privržen partner Ministarstva odbrane, kako bi se Vojska izgradila u modernu instituciju, saopšteno je na sastanku resorne ministarke Olivere Injac sa predstavnicima Sindikata.

Injac je delegaciji SOVCG poručila da želi da izgradi otvoren i produktivan dijalog u cilju identifikovanja problema i iznalaženja rješenja, kako bi se i u tom smislu doprinijelo reformama koje su neophodne za unapređenje sistema odbrane.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, delegacija SOVCG ukazala je na nedostatak dijaloga u proteklom periodu, kao i izostanak spremnosti da se u obostranom interesu radi na prevazilaženju zaostalih problema, kako bi se zajednički ciljevi kvalitetnije realizovali.

„Naglašena je želja da SOVCG bude privržen partner Ministarstvu odbrane, kako bi se Vojska Crne Gore izgradila u modernu instituciju“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili o važnosti vraćanja visokih etičkih standarda u svakodnevni život i rad u toj instituciji.

„Zaključeno je da postoji obostrana namjera da se započne zajednički rad na unapređenju ukupnog stanja, na dobrobit svih pripadnika Ministarstva odbrane i VCG“, dodaje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije