Connect with us

Društvo

INJAC: Učestvovanje pripadnika Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u okupljanjima prekršaj

Published

on

Da li je od strane pripadnika Obavještajno-bezbjednosnog direktorata bilo nezakonitog postupanja tokom litija, i u drugim slučajevima, utvrdiće se nakon imenovanja glavnog inspektora i izvještaja o izvršenoj unutrašnjoj kontroli, rekla je ministarka odbrane Olivera Injac.

Ona je u parlamentu rekla da je učestvovanje pripadnika OBD-a u takvim aktivnostima prekršaj.

Poslanik Radničke partije Maksim Vučinić upitao je Injac da li će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sprovesti istragu o angažovanju pripadnike Službe vojne bezbjednosti na litijama.

“Prema svjedočenju vojnika na litijama su bili službenici vojne bezbjednosti. Da li je u opisu njihovog posla da učestvuju na građanskim okupljanjima i identifikuje vojnike koji u njima učestvuju”, upitao je Vučinić.

Injac je odgovorila da, ne postoji zakonski osnov za utvrđivanje zloupotreba u ovom slučaju jer još ne postoji institut glavnog inspektora za unutrašnju kontrolu.

“Ovo je važno jer pripadnik OBD-a može prisustvovati nekoj aktivnosti u dva svojstva – kao ovlašćeno službeno lice ili u svojstvu građanina što je prekršaj u oba slučaja. U prvom je riječ o prekoračenju ovlašćenja, dok je u drugom kršenje internih procedura u domenu kodeksa etike”, rekla je Injac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije