Connect with us

Integracije

KRIVOKAPIĆ-BETEL: Crna Gora biće prva sljedeća članica EU

Published

on

Predsjednik Vlade Luksemburga Gzavije Betel ocijenio je da će Crna Gora biti prva sljedeća članica Evropske unije (EU)

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se Betelom u okviru posjete Luksemburgu, gdje boravi povodom učešća na Međuvladinoj konferenciji o pridruživanju Crne Gore EU.

Iz kabineta Krivokapića saopšteno je da su sagovornici razgovarali o procesu pridruživanja Crne Gore EU i istakli da je održavanje dinamike integracionog procesa zemalja Zapadnog Balkana važno za region, ali i za Evropu.

Betel je naveo da je zadovoljan susretom na kome je poručio da je Luksemburg prijatelj Crne Gore i da se upravo na tim temeljima svakodnevno nadgrađuju odnosi dvije zemlje.

„Betel je kazao da Luksemburg podržava Crnu Goru u integracionom procesu, poručivši da ćemo biti prva sljedeća članica EU“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao da Crna Gora cijeni iskustvo Luksemburga i da je primjer kako jedna mala država može iskoristiti sve ekonomske potencijale i članstvo u EU za stvaranje prosperitetnog društva.

On je pozvao Betela da posjeti Crnu Goru i predložio da se tom prilikom potpiše sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Luksemburga.

Betel je poziv prihvatio i kazao da bi u Crnu Goru došao zajedno s delegacijom Privredne komore Luksemburga i da bi glavna tema bila unapređenje ekonomske saradnje.

Betel je naveo da je zadovoljan što se od 1. aprila ove godine, posredstvom aviokompanije Luxair, odvija direktna aviolinija na relaciji Luksemburg – Podgorica, kao i linija između Luksemburga i Tivta koja je započela sa radom 15. maja.

On je, kako je saopšteno, predložio i razmjenu u oblasti obrazovanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije