Connect with us

Integracije

NEKA ČUDNA MATEMATIKA: Abazović kaže da raste podrška članstvu u NATO

Published

on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović smatra da je nakon smjene vlasti u našoj zemlji došlo do enormnog rasta podrške građana članstvu Crne Gore u NATO-u.

“Nakon smjene vlasti, Sporazuma tri lidera iz septembra 2020. godine, te posjeta Briselu, enormno je porasla podrška građana članstvu Crne Gore u NATO”, saopštio je Abazović, povodom četiri godine od članstva Crne Gore u Alijansi.

On je istakao da je četvorogodišnje članstvo u NATO imalo višestruke benefite, kao što je sistem kolektivne odbrane i sigurnosti, ali i jačanje demokratije i vladavine prava.

“Članstvo Crne Gore u Alijansi imalo je implikacije i na mirnu traziciju bivše tridesetogodišnje vlasti, a ključno je uticalo i na podršku sa međunarodnih adresa novoj vlasti na putu daljih evropskih integracija i sveobuhvatih reformi, koju je Vlada dobila odmah po svom formiranju”, kazao je Abazović.

Zaključio je da Crna Gora četiri godine nakon punopravnog članstva ostaje u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unaprjeđivanju saradnje sa Alijansom, te da aktivno radi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, čuvajući integritet i imidž Saveza.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije