Connect with us

Integracije

STOLTENBERG: Crna Gora djelima da pokazuje posvećenost Alijansi

Published

on

Foto: NATO

Podgorica, (MINA) – Važno je da Crna Gora djelima nastavi da pokazuje da je posvećena saveznica NATO-a, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je, na konferenciji za novinare, upitan da li sadašnja vlast koja je dominantno sastavljena od anti-nato stranaka može da naruši odnose Crne Gore i Alijanse, kazao da je od crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića dobio uvjeravanja da će Crna Gora biti posvećena članica.

“Nedavno sam se sastao sa predsjednikom Đukanovićem, a nešto ranije sa premijerom Crne Gore koji predstavlja novu koaliciju, i obojica su me uvjerili da će Crna Gora biti posvećen član NATO-a, i ja to pozdravljam”, kazao je Stoltenberg, prenosi Portal RTCG.

On je istakao da je NATO savez od 30 demokratija, i da postoje različita mišljenja, političke partije i različite pozicije o pitanjima koja se odnose na Alijansu.

“Meni je važno da Crna Gora nastavi da pokazuje djelima da je posvećeni NATO saveznik. To je dobro za Crnu Goru, region i samu Alijansu”, istakao je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je dragocjen saveznik i doprinosi stabilnosti u regiji i NATO misijama i operacijama.

“Pozdravljam što je Crna Gora član NATO-a, i imao sam čast da dočekam Crnu Goru kada je odlučila da postane dio saveza prije nekolike godine”, poručio je Stoltenberg.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije