Connect with us

Politika

IVANOVIĆ: Nesmotrena izjava, protiv sam selektivnih abortusa

Published

on

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović uputio je izvinjenje svim građanima povodom njegove jučerašnje izjave o selektivnim abortusima. Kaže da se nesmotreno izrazio i dodaje da je protiv disbalansa među novoređenom djecom, koji je toliko evidentan u Crnoj Gori.

Tokom jučerašnje rasprave o dječjim dodacima u Skupštini Crne Gore, poslanik Ivanović poručio je da svaki građanin ima pravo da utiče na pol svoje djece.

“Nijesam imao lošu namjeru, možda sam se loše izrazio u jednom momentu. Ja se izvinjavam svim majkama i svima onima koji su bili uvrijeđeni”, poručio je Ivanović.

Kaže da je protiv toga što se u Crnoj Gori rađa više muške, nego ženske djece. Ivanović kaže i da je sam bio dio akcije “Neželjena”.

“Ako sam ja sa tom izjavom nekoga povrijedio ili sam vjerovatno u sklapanju nesmotreno dao tu izjavu ja i dalje ovdje pred građanima i pred svima izjavljujem ostajem pri tvrdnji da sam protiv disbalansa koji je toliko evidentan”, kazao je Ivanović.

“Ostajem pri tome da sam protiv disbalansa i toga da se planira i da se na taj način rađa više ženske djece”, kazao je Ivanović i pozvao sve poslanike da zajedno pokrenu novu akciju protiv selektivnih abortusa.

Na ponovnu kampanju “Neželjena” pozvao je i lider LP Andrija Popović.

Poslanica GP URA Božena Jelušić, kao i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na početku sjednice uputili su izvinjenje građanima povodom jučerašnje izjave poslanika Ivanovića.

Podsjetimo, Opozicija je ranije danas osudila izjavu poslanika Ivanovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije