Povežite se sa nama

Politika

IZBORI U HERCEG NOVOM: Upisano 1.973 birača koji imaju biračko pravo u Republici Srbiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Državna izborna komisija je u svom zvaničnom saopštenju utvrdila da je u izvodu iz biračkog spiska za opštinu Herceg Novi, upisano 1.973 birača koji imaju biračko pravo u Republici Srbiji.

Iz Komisije ističu da navedeno činjenično stanje, utvrđeno je upoređivanjem podataka iz biračkog spiska za opštinu Herceg Novi sa jedinstvenim biračkim spiskom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, dostupnom na njihovom javnom portalu.

“U skladu sa nadležnostima Državne izborne komisije, kompletna dokumentacija biće proslijeđena Ministarstvu unutrašnjih poslova radi pokretanja postupka provjere biračkog prava birača koji mogu ostvariti biračko pravo u Crnoj Gori i u Republici Srbiji”, navode u saopštenju.

Državna izborna komisija ovim putem obavještava nadležne organe o velikom procentu birača sa dvojnim državljanstvom sve u cilju preduzimanja nadležnosti propisanih Zakonom o upravnom postupku i Krivičnim zakonikom Crne Gore.

“Imajući u vidu navedeno, Državna izborna komisija će u kontinuitetu vršiti uvid u birački spisak Crne Gore, pratiti sve izvršene promjene i ukazivati Ministarstvu unutrašnjih poslova na utvrđene nepravilnosti u vođenju biračkog spiska, sve u cilju zakonitog sprovođenja izbornog procesa. Dosljednom primjenom ovlašćenja i obaveza propisanih zakonom se na najbolji mogući način doprinosi vladavini prava i unaprjeđenju povjerenja u izborni proces”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije