Connect with us

Politika

JOČIĆ: Smijenjena sam jer sam nazvala Krivokapića izdajnikom crkve i srpskog naroda

Published

on

Smijenjena predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić, kazala je da nije smijenjena zbog lošeg rada u tom preduzeću, već zato što je, kako ističe, nazvala premijera Zdravka Krivokapića koji je na mnogo adresa ogovarao DF i sastajao se sa protivnicima srpskog naroda, pravim imenom.

“Jutros su me prijatelji obavijetili da je u Službenom listu osvanula informacija da me je Vlada razrješila sa mjesta predsjednice UO Nacionalnih parkova Crne Gore. Kako u rješenju nema obrazloženja dolazim do zaključka da Vladi nije odgovarala uprava koja postiže mjerljive rezultata u oporavku jednog propalog preduzeća. Kada sam stupila na dužnost zatekla sam 3.000 eura na računu preduzeća, kriminal, milionski dug, rasulo u organizaciji rada, nedomaćinsko poslovanje. Za samo osam mjeseci sa direktoricom Jelenom Kljajević i timom koji je sa žarom radio, uspjeli smo da značajno smanjimo dug. Juče je na računu poslije isplate julske zarade ostalo gotovo 550 hiljada eura. Kupljene su nove kamere, čamci, oprema, vozila, organizovane nove službe, napravljena velika ušteda u poslovanju”, navodi Jočić.

Kako je istakla, Vladu očigledno ne interesuju ovi rezultati i teško da je mogao da se zabilježi bolji.

“Jasno je da zbog ovog nijesam smijenjena, nego zbog činjenice da sam pravim imenom nazvala osobu koja je 18 dana nakon izbora sa cvijećem u ruci otišla kod Draginje Vuksanović tadašnje predsjednice SDP-a, i tamo na najprizemniji način ogovarao Demokratski front koji ga je stavio na čelo svoje liste. O tome nas je obavijestio poslanik SDP-a Raško Konjević koji je i prisustvovao sastanku. Taj podmetnuti kandidat išao je i na stan Vrhovnog državnog tužioca Ivice stankovića i njegove supruge Draginje Vukasanović Stanković i tražio bez srama i stida da budu osuđeni lideri DF-a u lažnom suđenju za državni udar koji je organizovao režim Mila Đukanovića. Vjerujemo da će javnost o ovome izvijestiti neko iz SDP-a. Ovim je izdao crkvu, srpski narod i rukovodstvo DF-a koje je podnijelo ličnu žrtvu da bi on bio tu gdje jeste. Njegova izdaja traje od prvog dana pobjede pa do danas, sljedeći politiku DPS i svih protivnika srpskog naroda”, naglašava Jočić.

Kako je dodala, cvijeće je nosio i Milici Pejanović Đurišić i tamo ogovarao DF.

“Bilo bi veoma važno da se neko iz SPC oglasi povodom svih nepočinstava Zdravka Krivokapića, jer smo na njihov zahtjev ovu osobu doveli na mjesto premijera, pa je prirodno i logično da nam neko odgovori da li je ona obaviještena o ovim sastancima sa ljudima koji su i isključeni iz crkve. Kao vjernica i prva poslijeratna predsjednica Kola srpskih sestara u Podgorici, imam pravo da tražim i dobijem odgovore na ova pitanja. Žao mi je što srpski jezik nije još bogatiji ovako mi ostaje samo da ponovim ono što sam već rekla o njemu, a što i narod misli. Zdravko Krivokapić je obična, lažjiva, izdajnička tranja. Što se tiče moje smjene, dignute glave odlazim iz NPCG, ponosna što sam dala svoj doprinos da postanu jedno od najboljih preduzeća. Bilo koja funkcija nije vrijedna da se zbog nje žrtvuje istina i raskrinka izdajnik”, poručila je Jočić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije