Connect with us

Politika

KABINET ABAZOVIĆA: (Ne) razumijemo uzrujavanje Đukanovića na pomen pravde

Published

on

“Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala bili su i ostaće prioritet rada Vlade i Kabineta potpredsjednika Abazovića, uprkos svim preprekama na koje svakodnevno nailazimo”, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade u odgovoru na saopštenje Kabineta Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“(Ne) znamo zašto se gospodin Đukanović pronalazi i koji su razlozi njegovog uzrujavanja od izmjena Zakona o državnom tužilaštvu i zbog čega na svaki mogući način partija koju predstavlja i on lično pokušavaju obesmisliti doprinos potpredsjednika Vlade Abazovića i koordinatora službi bezbjednosti u borbi sa kriminalnim grupama sa transnacionalnim značajem”, saopšteno je iz Kabineta Abazovića.

Iz Kabineta Abazovića je saopšteno da je najbolji demant svega onog što uporno pokušavaju obesmisliti političar i partija iz prošlog vijeka usvojeni Izvještaj EP o Crnoj Gori, koji je potpredsjednika Abazovića imenom i prezimenom pohvalio za učinjeno u prethodnih 200 dana.

“Kabinet potpredsjednika Vlade nastavlja da radi na većoj distribuciji pravde, zatvaranju pregovaračkih poglavlja 23 i 24, a sve u cilju da Crna Gora što skorije uđe EU. Kome i zbog čega smeta takva politika, ostavljamo javnosti da sama prosudi”, zaključeno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Podsjetimo, jutros je iz Đukanovićevog kabineta saopšteno da “ozbiljno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da “nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta”, samo su dio razloga koji su jasno iskazani od strane predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije