Connect with us

Politika

KABINET PREDSJEDNIKA: Đukanović uručio Suveru medalju za zasluge

Published

on

Foto: predsjednik.me

Predsjednik Milo Đukanović danas je dugogodišnjem počasnom konzulu Crne Gore u Istanbulu i aktuelnom počasnom konzulu u oblasti Balikesir Akanu Suveru uručio medalju za zasluge države Crne Gore.

„On je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države”, navedeno je u saopštenju.

Uz najdublje uvjerenje da priznanje odlazi u prave ruke, predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje.

„Počasni konzul je uz zahvalnost za visoko državno priznanje iskazao zadovoljstvo što je Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru. On je predsjedniku uručio pozivno pismo za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću i s očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije