Connect with us

Politika

KABINET PREMIJERA: “DF sve više pada pod uticaj Konjevića”

Published

on

Demokratskom frontu (DF) nije smetala pozicija aktuelnog premijera, niti je bio kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), dok je trajala borba za mandate, navodi se u reagovanju iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore

Iz Kabineta tvrde da bliska saradnja predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića i DF-a najbolja je potvrda koordinisanih akcija DF-a i DPS-a, u kome se SDP nameće kao vezivno tkivo.

Reagovanje Kabineta premijera prenosimo u cjelosti:

“Lideri DF-a, Milan Knežević i Andrija Mandić, kao i brojni funkcioneri DF-a očigledno sve više padaju pod uticaj Raška Konjevića.

Interesantna je intencija DF-a koliko uvažava stavove i navode, sadašnjeg poslanika SDP-a, i nekadašnjeg ‘krvavog ministra’, kako su ga kvalifikovali, te lično optuživali za trovanje građana bojnim otrovima.

Isti Raško Konjević je najavljivao da će nakon parlamentarnih izbora pregovarati sa DPS-om, dok je Zdravko Krivokapić predvodio listu ‘Za budućnost Crne Gore’, na kojoj su bili i predstavnici DF-a.

Tada DF-u nije smetala pozicija aktuelnog premijera, niti je bio kandidat DPS-a, dok je trajala borba za mandate.

Ako nekome nije jasno o čemu se radi, dovoljno je da se osvrnemo na realnost.

Danas, u opoziciji je Raško Konjević, zajedno sa DPS-om, dok su na vlasti predstavnici sve tri pobjedničke liste sa parlamentarnih izbora, uključujući i DF.

I dok upravljaju brojnim državnim preduzećima sa rukovodećih pozicija, očigledno su DF-u bliži stavovi partnera DPS-a, Raška Konjevića, nego onih konstituenata sa kojima čine parlamentarnu većinu.

Tako bliska saradnja Konjevića i DF-a najbolja je potvrda koordinisanih akcija DF-a i DPS-a, u kome se SDP nameće kao vezivno tkivo.

Zato i ne čudi što, iako ideološki udaljeni, politički blisko sarađuju. Dok je SDP preuzeo vodeću ulogu sa protestima protiv Vlade, DF je najavio preuzimanje štafete za septembar.

Očigledno da je završni krug do cilja, odnosno rušenja Vlade, predviđen za DPS, koji samo čeka da DF odradi svoj dio posla.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije