Connect with us

Politika

KARTA U JEDNOM SMJERU: Vlada pozvala ambasadore na konsultacije

Published

on

Dvije prosto proširene rečenice o pozivu na konsultacije: Radulović - Foto: youtube

U danu kada je predsjednik Milo Đukanović odbio da potpiše opoziv sedam ambasadora, Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) uputilo je po nalogu premijera Zdravka Krivokapića, depešu svim ambasadorima Crne Gore kojom se obavještavaju da su pozvani na konsultacije 18. januara u Vladi Crne Gore. Uz poziv dobili su i važnu napomenu – “da se rezerviše karta u jednom pravcu, dok će o povratku naknadno biti informisani”.

Nesvakidašnja depeša, koja sadrži svega dvije prostoproširene rečenice, po nalogu ministra Đorđa Radulovića nije poslata na adrese sedam “opozvanih” ambasadora kojima je naloženo da se do 15. februara vrate sa službovanja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Zakazivanje istovremeniih konsultacija svih diplomatsko-konzularnih šefova do sada se nije dešavalo u višedecenijskoj praksi, ni u doba Sekretarijata za inostrane poslove SR Crne Gore, pa ni kasnije, u vremenu transformacije i formiranja Ministarstva inostranih poslova.

Takođe, od referenduma 2006. i obnavljanja nezavisne države, Ministarstvo vanjskih poslova nije držalo konsultacije sa svim ambasadorima i konzulima istovremeno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije