Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ: DF traži novu Vladu, rekonstrukcija i šminkanje političkog mrtvaca ne dolazi u obzir

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, kazao je da Demokratski front ostaje pri stavu da je za izbor nove vlade i novog premijera, te da su ostali modeli njima neprihvatljivi. Gostujući u emisiji “U žiži” na A1 Televiziji, poručio je i da na trećem sastanku parlamentarne većine koji će biti održan 19. jula, očekuje i predsjednika GP URA Dritana Abazovića, te da bi volio da čuje koji je njegov stav ovim povodom.

“Mi smo se na jednom i na drugom sastanku jasno izrazili da smo za izbore nove vlade, političke vlade, koja bi u procentualnom smislu zadovoljila rezultate glasanja od 30. avgusta. Da se ova espertska vlada pokazala da je najmanje ekspertska, o tome je govorio i Srđa Pavićević lider CIVIS-a, saopštavajući da su ti eksperti bili najmanje eksperti i da nije dovoljno da završite fakultet i neki radni angažman na nekoj berzi da sebe predstavite kao eksperta. Uglavnom to se vidjelo po ovim rezultatima na unutrašnjem i na spoljnjem planu. Ono što je narativ ova prva dva sastanka jeste da smo se svi složili da je status KVO neodrživ, ovako više ne može”, naglasio je Knežević.

Kako je dodao, oni koji smatraju da treba da bude neka rekonstrukcija, šminkanje pokojnika, moraće da obrazlože kakvi su to modeli, na čemu su zasnovani, ali DF-u su neprihvatljivi.

“Ova Vlada je imala sasvim dovoljno vremena da pokaže šta zna, a pokazala je da ne preza da glasa sa DPS-om kako bi realizovala nešto što nije interes građana koji su glasali 30. avgusta. Ja bih volio da na sastanak dođe i predsjednik GP URA Dritan Abazović njega nije bilo na poslednja dva sastanka, mislim da on mora da pokaže ozbiljnost i odgovornost prema ovom društveno-političkom trenutku. Mora da bude prisutan, da čujemo njegov stav, koliko ja mogu da primjetim postoje različita viđenja čak i neke vrte mimoilaženja između njega, premijera i ministara, i između njega i Demokrata. Ako želimo rješenje, mora doći i Abazović”, ponovio je on.

Prema njegovim riječima, ako nema rješenja, stav je poznat – tehnička vlada, dogovor šta ona treba da pripremi, popis, čišćenje biračkom spiska, pa idemo na izbore.

“Nek građani Crne Gore odrede ko je bio u pravu. A ta bojazan i taj strah vratiće se Milo Đukanović je samo jedna irracionalna manipulacija časnim i čestitim biračkim tijelom one većine koja je 30. avgusta koja je izglasala promjene. Đukanović se nije vratio u Nikšiću, nije se vratio u Herceg Novom i Milo Đukanović se nikad više u političkom smislu neće vratiti. Ovdje je sledeći problem, zašto izvršna vlast nije počela demontažu ovog sistema počev od Mila Đukanovića. Vidite sinoć, Đukanovića na proslavi Dana državnosti on se ponaša kao da je u svojim najboljim godinama, ohrabren totalnom konfuzijom za koju nije kriv DF”, kazao je Knežević.

On je istakao da su se Krivokapić i Bečić više puta sreli sa Đukanovićem nego sa nama, imali su neke sastanke koji su bili u Vili Gorica.

“Imamo informacije od ljudi zaposlenih u Vili da ne mogu da gledaju te izlive bliskosti”, dodao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije