Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ OPET NAPADA PREMIJERA: Krivokapić ohrabruje crkveni separatizam, aferu izazvao sam

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, osvrnuo se danas na poteze crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića prije, tokom i poslije posjete SPC u Beogradu, i ocijenio da predsjednik vlade Crne Gore očigledno izbjegava da potpiše temeljni ugovor sa SPC.

„Svakom je jasno da se izbor vladike Joanikija za novog mitropolita crnogorsko-primorskog nije dovodio u pitanje. Ali postavlja se drugo pitanje koje glasi zašto premijer Krivokapić izbjegava potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i SPC? Nas u Crnoj Gori to zabrinjava jer u tome vidimo da se ohrabruje crkveni separatizam. Eto, sada imamo ozbiljnu krizu koju je produkovao Krivokapić“, izjavio je Knežević.

On je ocijenio da je Krivokapićeva izjava uoči odlaska u Beograd da neko priprema aferu da bi ga proglasio izdajnikom i vinovnikom državnog udara, mogla da se očekuje.

„Oni koji ga bolje poznaju znaju da on funkcioniše u teorijama zavjera, ali jedini koji je napravio aferu je on sam. On je u roku od 2 sata odustao od puta u Beograd, pa je onda odlučio da ipak ide, a kada je došao na razgovore u Patrijaršiju SPC u Beogradu odlučio je ipak da ne potpiše Temeljni ugovor“, rekao je Knežević.

Kako je istakao lider DNP-a, Krivokapić očigledno ne želi da potpiše Temeljni ugovor.

„Aferu je sam produkovao i izdao sve ono za šta smo se zalagali u Crnoj Gori. On, po svemu sudeći, očigledno ne želi da potpise Temeljni ugovor sa SPC“, zaključio je Knežević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije