Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ PERIŠIĆ: Gnušanje i prezir za inicijativu o bisti kralju Aleksandru

Published

on

Knežević Perišić (FOTO: Javni servis)

Patriotsko komitski savez, sa gnušanjem i prezirom, protestvuje zbog namjere mještana Svetog Stefana i Pržna, koje podupire vladajuća Socijalistička narodna partija u Budvi, da se u Miločerskom parku postavi bista krvnika Crne Gore Aleksandra Karađorđevića, čija nedjela, počinjena nad crnogorskim narodom 1918. godine i danas teško dijele našu napaćenu državu, saopštila je predsjednica PKSCG Tanja Knežević Perišić.

“Aleksandar Karađorđević, palikuća Crne Gore, rođen i odgojen na Cetinju, unuk crnogorskog kralja Nikole, odgovoran je za ubistva oko 5000 crnogorskih života, za paljenje više hiljada domova, odgovoran je za ukidanje crnogorske države, preko nelegalne i nelegitimne Podgoričke skupštine, novembra 1918., odgovoran je za zločin protiv Crne Gore! Od naloga pukovniku Dragutinu Milutinoviću, oktobra 1918. da „pri radu u Crnoj Gori ne bude meka srca“ i uvođenja vojno-policijskog režima, koji je satirao crnogorski narod u svakom smislu, preko izgradnje nove kapele na Lovćenu i ukidanja Crnogorske pravoslavne crkve, sve uz pomoć izdajnika iz Crne Gore, Aleksandar Karađorđević je postao sinonim zla koje je snašlo državu početkom 20. vijeka “, ističe Knežević Perišić u saopštenju portalu Luča. .

Prema njenim riječima koliko je bio omiljen, kako tvrde ovi mještani i Krsto Rađenović, govore sami Srbi; zar nije Milan Stojadinović, u memoarima “Ni rat ni pakt”, pisao kako je Karađorđević “prvi put došao u januaru 1925. u Crnu Goru.

“Od Kotora do Cetinja je straža štitila puteve, jer se tu nalazilo 500 zelenaških odmetnika…A Cetinje ga je dočekalo zatvorenih prozora”. Tada je, kako je istoričar Novak Adžić prezentovao crnogorskoj javnosti, bio planiran atentat od strane crnogorskih zelenaša, i to od Ćira Stankovog Vukovića, koji je trebao da bude izvršilac atentata. Kako ga je njegova majka zaklela majčinim mlijekom da to ne uradi, on je poslije sebi oduzeo život, kazao je Adžić”, podsjeća Knežević Perišić.

Crnogorska javnost, napominje ona, treba znati da su nasljednici Aca palikuće, favoriti Srpske pravoslavne crkve koja se, na “mojkovačkoj akademiji” u Beogradu, još 2016. godine, u liku tadašnjeg patrijarha Irineja, otvoreno založila za to da Srbija ponovo bude kraljevina pod Karađorđevićima!

“Tada je između Irineja i mitropolita Amfilohija, sjedio palikućin unuk, a istu misao je srpski patrijarh Irinej ponovio i 16. 12. 2018. i ne treba sumnjati čije je “maslo” namjera da se bista ovog krvnika stavi usred Crne Gore, od koje Karađorđevići traže, gle bezobrazluka, povraćaj imovine koju su ovdje imali! Sve je jasno i polako se sve karte paklenog plana, skovanog u Podgorici, Beogradu i Moskvi, za Crnu Goru otvaraju. Samo, nije više 1918. i nikada se takva neće ponoviti, pa ni bista krvnika stajati neće u Miločerskom parku, iako, kako sami kažu, ista takva stoji u Manastiru Savina. Ko može, ako zaista voli Crnu Goru, čak i na autodestruktivan način, kao neku “srpsku” državu, anulirati sve ono zločinačko što je ovaj čovjek uradio? Crnogorci sigurno ne mogu i neće”, zaključila je Knežević Perišić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije