Connect with us

Komentar

MILOČER & SVETI STEFAN: Dobrodošli u novu Crnu Goru jednakih i ravnopravnih

Published

on

Kraljeva plaža, Miločer

Ne znamo da li je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kada je predsjedniku Đukanoviću poželio dobrodošlicu u “neku novu Crnu Goru jednakih i ravnopravnih”, mislio na živopisni momenat sa ove fotografije.

Nepoznato je i kakav investicioni potencijal imaju krave koje se mirno napasaju na travi koju su nekad posijali Karađorđevići, ali je izvjesno da je ministar – prkoseći predsjedniku – i njih svrstao u individue kojima neće biti zabranjeno da investiraju. Jednako i ravnopravno kao svi, dakako.

Sva smijurija koja se dešava na najatraktivnijem dijelu crnogorske obale, nije ništa novo. Taj, od prirode čarobni dar, ljudima ovog podneblja uvijek je samo služio da sve začine svojim sujetama, isključivostima, prividom moći ili uživanjem u destrukciji.

Karađorđevići, nakon što su sebe ubijedili da je okupacija susjedne države sasvim u redu, plažama su nadjenuli ime po svom kralju i po svojoj kraljici. Jer, zaboga, da ne bješe njih, ti divlji Paštrovići i još gori Crnogorci, ne bi ni znali što je turizam i uživanje u zracima sunca.

Sveti Stefan noću, 2021.godina

Nakon što komunisti po tom pitanju nijesu promijenili ništa, bivša, 30 godina trajuća vlast, od omiljenog mjesta za brčknje svog prvog čovjeka, pretvorila je ovaj lokalitet u zabran, sve pod etiketom elitizma i hedonizma koji, je l’ da, nije za svakoga.

Nije tu bio kraj isključivosti, tako tipičnoj za ljude ovog podneblja. Nova vlast, valjda u namjeri da potre, zatre i uništi sve tekovine svojih prethodnika, od Svetog Stefana i Miločera napravila je vašarište. Pri čemu sabor u Guči ili Kalenić pijaca, djeluju kao toponimi koji imaju nivo.

I šta sada da pomisli, ili učini čovjek srednjeg staleža kome su, kada su u pitanju čarobne miločerske i svetostefanske plaže, strane i DPS-ove ograde i Carevićevi & Milatovićevi ćevapi za euro?

Miločer: sve za euro

Postoji li sredina? Mjera? Plaže koje će imati nivo, a opet biti dostupne svima?

Izgleda da nam to nije u prirodi. Nesvojstveno je našem balkanskom habitusu. Biće da nam je neka viša sila, potpuno u neskladu sa čarobnom prirodom, namijenila da biramo između ograde i čevapa.

Taman kao u ovdašnjoj politici. Ili si četnik, ili komita. Sredine nema.

 

 

 

 

3 Comments

3 Komentara

  1. Stanje

    01.07.2021. at 08:58

    Vlada daje sve što joj je pod rukom u razvoj stočarstva

  2. Jovo Z

    01.07.2021. at 14:26

    Hahaha, počeli ste i vi da mi brišete komentare. Vjerovatno nijesu u skladu sa politikom srednjeg puta koju sve češće zastupate u posljednje vrijeme. Naravno, kao što sam davno otkačio Vijesti, tako ću i vas.

  3. Nacion

    02.07.2021. at 16:24

    Sprdnja!!!!! Blago vama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije