Povežite se sa nama

Politika

KOPRIVICA: MVP da se izjasni da li ima nedozvoljenog miješanja iz regiona u izborni proces

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo vanjskih poslova treba da kaže da li je na djelu nedozvoljeno miješanje zemalja iz regiona u izborni proces u Nikšiću, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju.

Izvršni direktor te nevladine organizacije Dragan Koprivica, kazao je da finansiranje izbornih kampanja iz inostranstva, ciljane medijske i dezinformativne kampanje i direktno uključivanje drugih država i njihovih zvaničnika u izbornu kampanju, narušavaju demokratski legitimitet izbora.

“Ministarstvo vanjskih poslova treba da nam kaže da li je na djelu nedozvoljeno miješanje zemalja iz regiona u izborni proces u Nikšiću. Da li je ponašanje državnih i partijskih zvaničnika iz inostranstva protivno diplomatskim konvencijama i dobrim običajima”, rekao je Koprivica.

On smatra da Agencija za elektronske medije treba da saopšti da li postoji nedozvoljeni uticaj medija iz okruženja na opredjeljenje građana i građanki Nikšića i da li postoje zakonski mehanizmi da se protiv te pojave djeluje.

“Ćutanje državnih organa znači odobravanje. Ćutanje znači da se u Nikšiću ne dešava ništa posebno niti neuobičajeno, pa ni nezakonito”, kazao je Koprivica.

On je podsjetio da je CDT pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” usmjerenu ka građankama i građanima Nikšića, kako bi promovisao neprikosnoveno pravo na slobodan politički izbor.

Koprivica je rekao da je cilj kampanje da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

“Na sajtu CDT-a postavljena je aplikacija pomoću koje građani/ke mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izborne svrhe”, podsjetio je Koprivica.

On je pozvao Nikšićanke i Nikšićane da glasaju slobodno.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije