Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Đukanović da vodi računa šta govori, ili ću pozvati Tužilaštvo da reaguje na prijetnje

Published

on

Predsjednik Vlade poručio da je Crna Gora zemlja u kojoj se, u oblasti vladavine prava, “više neće odlučivati prema željama moćnih pojedinaca”, nego isključivo prema Ustavu i zakonu

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić osudio je “besprizoran čin skrnavljenja spomenika” jednom od najvećih antifašističkih junaka i simbola otpora Čedomiru Ljubu Čupiću.

Uz pohvalu policiji na brzom otkrivanju počinioca, apelovao je na državne organe da slučaj rasvijetle do kraja i do posljednjeg detalja.

“Želimo da kao Vlada i kao građani znamo ko i zašto je ovo uradio u gradu slobode? Narod i zemlja koji su digli prvi antifašistički ustanak u Evropi, datum koji uskoro slavimo, i praznik koji nam je svima podjednako u srcima, zaslužuje da zna sve okolnosti slučaja”, saopštio je Krivokapić.

Mora se znati, kako je rekao, da li je u pitanju izolovani, pojedinačni slučaj, ili je u pitanju “dirigovani događaj”.

“Ima elemenata da pomislimo i na ovo drugo jer imamo činjenicu da su predsjednik države i predsjednik opštine Podgorica donijeli presudu našoj vlasti, prije nego što su se državne institucije oglasile”.

“Pozivam predsjednika države ili da vodi računa da ne izgovara riječi koje zvuče kao poziv na rušenje ustavnog i državnog poretka, a ukoliko on sam od toga konačno ne odustane, onda ću ja pozvati Državno tužilaštvo da reaguje na te prijetnje”, poručio je predsjednik Vlade.

Kazao je da je Crna Gora zemlja u kojoj se, u oblasti vladavine prava, “više neće odlučivati prema željama moćnih pojedinaca”, nego isključivo prema Ustavu i zakonu.

“Za kraj poručujem da čin skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću ili bilo kojeg drugog spomenika istorije i kulture, neće biti tolerisan nikome”, zaključio je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije