Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Izabrati nepolitički Tužilački savjet

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je sve partije, a naročito partije većine da, kako je kazao, pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet

“Izbor novih članova Tužilačkog savjeta u skladu sa nedavno usvojenim zakonima o tužilaštvu, ključni je korak ka uspostavljanju nezavisnog i profesionalnog vrhovnog državnog tužilaštva i početku ozbiljne i bespoštedne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou”, napisao je premijer na Tviteru.

On je dodao da su građani 30. avgusta većinski glasali da bi dočekali da pravda stigne oni koji su gazili ustave i zakone i krali državu i građane, a čiji su dosijei zaključani u fiokama.

On je dodao da su građani 30. avgusta većinski glasali da bi dočekali da pravda stigne oni koji su gazili ustave i zakone i krali državu i građane, a čiji su dosijei zaključani u fikama.

“Pozivam sve partije, a naročito partije većine da pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet. Građani su sve nestrpljiviji da počne primjena vladavine prava, jer su svi mehanizmi potrebni za njeno uspostavljanje u rukama parlamenta”, dodao je Krivokapić.

Kazao je i da su interesi građana i države iznad svakog pojedinca i svake političke partije te da promjene u tužilaštvu nijesu moguće bez hrabre odluke Skupštine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije