Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Napadi na vjerske objekte nijesu koordinirani

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da policija nema saznanja da su napadi na vjerske objekte kordinirani, te da iza njih uglavnom stoje nezadovoljni pojedinci. Istakao je da je situacija pod kontrolom

Počeo je premijerski sat na kom premijer Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja šefova klubova poslanika ili ovlašćenih lica.

Poslanik Momo Koprivica je u ime kluba poslanika Demokrate-Demos pitao predsjednika Vlade o napadima na vjerske objekte.

“Kad god imamo napad na neki vjerski objekat, iza toga stoji korupcija i kriminal. Za identiteske rizike je potrebno dvoje. Šta se radi po tom pitanju?”, kazao je Koprivica.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da Uprava policije radi na  identifikaciji svih bezbjednosnih rizika koji mogu uticati na održavanje stabilnosti  i bezbjednosnog ambijenta.

“U odnosu na registrovane napade na vjerske objekte Uprava policije za sada ne raspolaže saznanjima da je riječ o koordiniranim aktivnostima koje imaju za cilj dalju polarizaciju društva i podrivanje bezbjednosti. Analizirajući registrovane slučajeve zaključuje se da je riječ o aktima pojedinca, odnosno manjih grupa koji svoje nezadovoljstvo iskaljuju kroz različite oblike nasilja i delikventnog ponašanja”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da će policija u budućnosti analizirati sve bezbjednosno interesantne pojave na osnovu kojih će planirati preventivne aktivnosti.

“Situacija po ovom pitanju je stabilna i pod kontrolom”, kazao je premijer.

Predsjednik kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera da li ima plan za prevazilaženje ove, kako je ocijenio, do sada nezabilježene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Vlada na čijem ste čelu izgubila je povjerenje većine poslanika u Skupštini Crne Gore, a Skupština je izgubila kvorum za održavanje plenarne sjednice. Koje poteze planirate da povučete u cilju saniranja trenutnog stanja”, pitao je Brajović.

Predsjednik kluba Socijaldemokratske partije i albanske koalicije “Jednoglasno” Raško Konjević pitao je premijera Krivokapića za ocjenu rada Vlade u proteklih 200 dana.

“I da li smatrate da Vi imate nepodijeljenu podršku Skupštine za nastavak rada Vlade, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima”, pitao je Konjević.

Poslanika Bošnjačke stranke Amera Smailovića interesuje šta Vlada namjerava da uradi u narednom periodu kako bi zaustavila porast broja nezaposlenih.

U ime kluba poslanika “Crno na bijelo”, poslanik Srđan Pavićević, pitao je premijera kako on tumači, u kontekstu najnovijih političkih događanja, odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima.

“Da li će najnovija događanja imati i kakve reperkusije na zajednički život u regionu i kval itet susjedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kulture i slično”, pitao je Pavićević.

Predsjednik Supštine Aleksa Bečić naveo je u dopisu poslanicima da su, imajući u vidu odluku Demokratske partije socijalista da ne učestvuju u radu sjednica Skupštine, predsjednici ostalih poslaničkih klubova parlamentarne opozicije dostavili predlog sa precizno navedenom temom “Diplomatsko-konzularna mreža“, o kojoj će se pitanja postavljati ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću na posebnoj sjednici 24. juna.

1 Comment

1 Komentar

  1. Jovo Z

    24.06.2021. at 14:31

    E, baš su nekakvi ti huligani koji napadaju džamije i manastire, hahaha, sram vas bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije