Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Nijesam i neću biti izdajnik države i Crkve

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je da nikada nije bio i da nikada neće biti izdajnik ni svoje Crkve, ni svoje države, niti svog naroda

Govoreći o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), Krivokapić je u intervjuu za portal Dana rekao da žele sporazum na obostrano zadovoljstvo.

Ne žele, kako je kazao, da se eventualnim propustima, Temeljni ugovor problematizuje pred Ustavnim sudom Crne Gore i na taj način zakomplikuje to veoma važno pitanje.

“Iz tog razloga izrazito vodimo računa da sa SPC potpišemo Ugovor koji je u potpunosti usklađen sa Ustavom i zakonima Crne Gore, jer na taj način najbolje štitimo i interese SPC i interese države Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

Nema ničeg tajnog što će postati javno

Žao mu je, kako je rekao, što određene političke strukture koriste tu temu za prikupljanje političkih poena, te “plasiranjem najbezočnijih laži i manipulacija pokušavaju da uruše moj ugled i ugled Vlade Crne Gore”.

“Ali znate i sami, nema ničeg tajnog što neće postati javno, tako da će se lica i djela svakog od nas pokazati, istina će izaći na vidjelo i svima će sve biti jasno. Najveća žrtva u cijelom tom političkom igrokazu oko Temeljnog ugovora je narod, jer se zlonamjerno manipuliše emocijama naroda koji je branio i odbranio svoju Crkvu. Sada oni za koje je Ckva ništa drugo do tema na kojoj ubiraju političke poene, pokušavaju mene da predstave kao izdajnika Crkve i naroda. Taj posao im je zaludan i unaprijed osuđen na propast. Zdravko Krivokapić nije, nikada nije bio i nikada neće biti izdajnik ni svoje Crkve, ni svoje države, ni svog naroda. Uzalud im svi tabloidi i sve laži”, rekao je premijer.

Komentarišući činjenicu da DF traži rekonstrukciju Vlade, ali bez njega kao premijera, Krivokapić je rekao da ne pristaje da Vlada bude puki instrument i izvršitelj pojedinih želja određenog dijela predstavnika zakonodavne vlasti.

Podsjeća da poslanici crnogorskog parlamenta imaju pravo i mogućnost da pokrenu pitanje povjerenja Vladi.

“Za Vladu na čijem sam čelu glasao je 41 poslanik, isti broj je neophodan da izglasa nepovjerenje ovoj Vladi. Stoga, dok se to ne desi, aktuelna Vlada Crne Gore će nastaviti sa radom u punom kapacitetu”, rekao je on.

U RTCG i PKCG očekujem profesionalce

Kad je riječ o imenovanjima u Javnom servisu i Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) kaže da je došlo vrijeme da umjesto projektovanih i priviliegovanih privrednika, PKCG vode mladi, kompetentni i dokazani privrednici, a ne politički kadar.

“Kada je u pitanju izbor generealnog direktora RTCG-a, za Vladu su jako bitna medijska prava i slobode. Očekujem da će budući generalni direktor biti na visini zadatka da, prije svega, vrati narušeno povjerenje u Javni servis. Nadam se da će državnom medijskom kućom upravljati dokazani profesionalac, koji ima iskustvo rada u medijima”, kazao je on.

Smatra da je u ovom momentu poželjno da novi rukovodilac Javnog servisa bude borac za pravdu i istinu, jer je to preduslov objektivnog izvještavanja.

“Jedino se na taj način može opravdati jako odgovorna funkcija generalnog direktora RTCG-a i popraviti imidž Javnog servisa”, zaključio je premijer.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije